Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Meslek seçiminin mutlu bir yaşamla bağlantısı nedir?

Meslek seçimi hiç şüphesiz hayatınızda yapmış olduğunuz en önemli kararlardan biridir. İşte mutlu bir yaşamla meslek seçiminin bağı.

Meslek seçimi hiç şüphesiz hayatınızda yapmış olduğunuz en önemli kararlardan biridir. Kişinin hayatı ile ilgili alacağı bu karar da ise kolay kolay kimse tek başına alamaz. Elbette karar alamlar da fikrine güvenmiş olduğunuz kişilerden ve aile bireylerinden faydalanacaksınız, ancak bu fikir vermek ile kalma yayıp baskı yapma boyutuna geçerse ciddi sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

meslek-seçimi.jpg

Zoraki yaptırılan bir üniversite tercihi ve meslek eğitiminde kişinin mutsuz bir eğitim ve iş hayatı da başlamış olmaktadır.

meslek seçimi-üniversite.jpg

Üniversite ve meslek seçimi doğru ve hür bir şekilde nasıl yapılmalıdır?

Bu sorunun temeli %85 aileden başlamaktadır. Ailede başlayan fazlaca korumacılık tavrı çocukların kendi başlarına karar vermesinin oldukça zor olmasına neden oluyor.  Meslekler kişilerin bulunması gereken kendisine has özellikler taşımalıdır. Örneğin; kandan veya ölümden korkan, kötü ve pis manzaralara tahammül edemeyen kişiler hemşirelik, sağlık personelliği veya doktorluk gibi meslekler yapmamalıdır.

ustamgeliyor-meslekler.jpg

Kendiniz için bir meslek seçerken kimsenin baskısını dinlememeli ve mümkün oldukça karakterinize uygun bir meslek tercih etmelisiniz. Kimi mesleklerin kişiliğinize aykırı olacağını unutmamalısınız ve kesin karar vermeden önce mutlaka belli araştırmaları yapmalısınız. İlgi alanlarınız, yaparken ekstra bir çaba sarf etmeden mutlu olarak yapacağınız bir meslek edinmeniz tüm yaşamınız boyunca mutlu olmanızı sağlayacaktır. Peki nelerden hoşlanıyor sununuz? Hiç düşündünüz mü?

rehber-öğretmen-meslek-seçimi.jpg

İşte tercih edeceğiniz meslekler hakkında bilgileri nereden öğreneceğinize dair birkaç öneri

  • Rehber öğretmen
  • ÖSYM kılavuz
  • Etrafta düşündüğünüz meslekte çalışan kişilerden
  • İstediğiniz veya seçeneklerinizde olan meslek ile ilgili çevrenizde üniversite ya da fakülte varsa profesyonel bir bilgi alabilirsiniz.meslekler-üniversite-tercihi.jpgTercih edeceğiniz mesleğin yaşam tarzınız olacağını asla unutmayın. Bundan dolayı meslek seçerken dikkatli olmanı gereken unsurlar;  mutlaka ve mutlaka yetenekli olduğunuz alanların farkında olmanız ve buna uygun seçim yapmanız. Yeteneğiniz olduğu alanlara yönelmeniz, hiç alakanızın olmadığınız alanlarda meslek seçimi yapmamanız. Neleri yapmaktan hoşlanıyorsanız o tarz mesleklere yönelmeniz gerekmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler