Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Torna Tesviyesi Nedir?

Her türlü parçanın üretimini ve şekillendirmesini yapan bu kişiler titiz işlemler ile metale istedikleri her türlü şekli verebilmektedirler.

Torna işlemleri hakkında bilgi sahibi olmak ve yardım alacak bir kişi bulmak isteyen herkes bu yazıda bulunan ustamgeliyor önerilerinden faydalanabilirler.

Günümüzde özelikle sanayi alanında parça üretimi konusunda çok önemli bir yeri olan torna işlemleri özellikle ana üretim kuruluşlarına parça üretilmesi için hayati bir önem taşımaktadır. Akıllara gelen her türlü metal üretim alanında alt yapı destekçisi olarak kullanılmakta olan bu alan farklı ebatlarda ürünlerin üretilmesi için kullanılmaktadır. Çok farklı ekipmanların kullanıldığı bu alanda özellikle kullanılan tezgâhlar veya kesme uçları çok önemlidir. Her ne kadar arka planda kalsalar bile aslında torna işlemleri yapan kişi veya kurumlar her zaman için sanayi dünyasının baş aktörleri olarak görülmektedirler.

shutterstock_733105519.jpg

Metal ile üretim yapılan tüm alanlarda kullanılan her türlü parçalarının üretimini ve şekillendirmesini yapan bu kişiler çok titiz işlemler ile metale istedikleri her türlü şekli verebilmektedirler. Bu alanda kullanılmakta olan makinelerde öncelikle metal parçalarını sabitlemek ve hareket etmelerini engellemek için çok güçlü bir sıkıştırıcı yer almaktadır. Daha sonra makineyi kullanan kişiler özel başlıklar takılan ekipmanların metale verilecek olan şekle göre hareket ettirmekte ve istenen sonucu almaktadırlar.

Torna Tesviye İşlemleri Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?

Günlük hayatta kullandığımız tüm metal ürünler hakkında bu tip işlemler yapılabildiği gibi aynı zamanda çok daha büyük çaplı metallerin şekillendirilmesi de büyük çaplı torna tezgahları ile mümkün olabilmektedir. Bu ekipmanları kullanacak olan kişiler mutlaka konu hakkında deneyimli ve bilgili kişiler olmalıdır. Özellikle torna kullanımı hakkında eğitimi olan ve daha önce bu alanda işlemler yapmış olan kişilerden yardım almak her zaman için çok önemlidir. Şu an da özellikle lise dönemlerinde meslek liselerinde torna tesviye adı ile kurulmuş olan bölümler insanlara bu alanda meslek kazanma olanağı sunabilmektedir

shutterstock_786132688.jpg

Sanayi dünyasında her zaman çok önemli bir yeri olan ve önemi her geçen gün artmakta olan bu işlemler çok küçük çaplı kurumlarda da çok büyük çaplı kurumlarda da kullanılmaktadır. İyi bir tornası malzeme bilgisi, teknik resim bilgisi ve aynı zamanda tezgâh kullanma bilgisine sahip olmalıdır. Kendisine verilen teknik resimlerde yer alan ürünleri tam ölçülerinde çıkarabilmek için ciddi bir deneyime sahip olmaları gereken bu kişiler özellikle kendilerini zorlayabilecek olan parçaları üretmek için kesinlikle doğru ekipman ve teknikler ile hareket etmelidirler.

shutterstock_616950263.jpg

Torna İşlemleri Ne Tür Ekipmanlar İle Yapılmaktadır?

Özellikle torna tezgahı kullanmak ve bu alanda kullanılan diğer ekipmanlar hakkında bilgi sahibi olmak her zaman için daha başarılı işlemler yapılabilmesi için çok önemlidir. Her ne kadar gelişen teknoloji ile artık bu alanda manuel işlemlerden çok bilgisayar destekli CNC torna tezgahları ile kullanılsa bile yine de bu makineleri yönlendirecek olan kişilerin de ciddi bir torna bilgisine sahip olmaları gerekmektedir.  Manuel tezgahlarda insanlar tüm ayarlamaları kendileri yapmakta ve özellikle kesici başlıkları da kendileri yönlendirmektedirler.

Aynı zamanda teknik resimleri doğru bir şekilde okumak ve parçalar doğru bir şekilde şekil vermek çok büyük bir dikkat gerektirmekteydi. Anca bilgisayar destekli tezgahlarda teknik resimler elektronik ortamda makine hafızasına atılmakta ve tüm ekipmanlar otomatik olarak yönlendirilip istenen şekil kısa zaman içinde elde edilmektedir. Bu sebeple özellikle gelişmiş sanayi kurumların seçimlerini bu tarz makinelerden yana kullanarak hem insan gücünü minimize etmekte hem de hata payını sıfıra indirmektedirler.

shutterstock_781832830.jpg

Torna Tezgâhlarını Kullanmanın En Kolay Yolu

Bu makineler tamamen otomatik olarak çalıştıkları için manuel makinelerde yaşanabilen hataların veya kaza risklerinin tamamen yok olmasını sağlayabilmektedirler. Meslek seçimlerini tornacılıktan yana kullanan kişiler artık sadece manuel değil aynı zamanda elektronik torna ekipmanlarını da öğrenmek zorundadırlar. Özellikle her geçen gün gelişmekte olan sanayi dünyasında kendilerine yer edinmek isteyen kişiler mutlaka kendilerini bu konuda geliştirmeli ve kalifiye çalışan sıkıntısının yaşandığı bu konuda iş olanaklarını arttırmak için kendilerini geliştirmelidirler.

Sanayi geliştikçe ve üretim oldukça torna işlemleri veya tornacılara da ihtiyaç olacağın belirten uzmanlar geleceğini garanti altına almak isteyen kişilerin zamana ayak uydurmaktan başka bir çarelerinin olmadığını belirtmektedirler. Torna makinesi kullanan kişiler özellikle bu alanda sahip oldukları bilgileri doğru bir şekilde kullandıkları takdirde mutlaka sanayi dünyasında yerlerini alabilmekte ve genellikle iş sıkıntısı çekmemektedirler.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler