Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Evde hangi kuş beslenir? Evde kuş beslemenin püf noktaları nelerdir?

Evde hayvan besleme kolay olmadığından, birçok kişi beslemesi kolay kuş beslemeyi tercih etmektedirler.

Bir çoğumuz evde hayvan besleme konusunu bir çok nedenden dolayı isteyebiliriz. Yalnızlıktan, sahipsiz ve savunmasız olduklarından, çok sevdiğimizden vs… Birçok neden sayabileceğimiz bu sorumluluk basite alınan fakat ciddi sorumluluğu olan bir iştir.

muhabbet kuşu ustamgeliyor.jpg

Evde hayvan besleme kolay olmadığından, beslemesi kolay olan hayvanları tercih edenler ilk seçenekte kuş beslemeyi tercih etmektedirler. Evde köpek, kedi gibi hayvanların beslenmesi tuvalet temizliği açısından bir çoğunun gözünü korkuttuğu için kuşun daha çok tercih edilmesi, kuşların eğitime ihtiyacı yoktur anlamına gelmemektedir.

kuş türleri ustamgeliyor.jpg

Kedi ve köpek bakımından daha kolay olan evcil kuş bakımı evde hayvan bakımında en kolay seçeneklerden biridir. Hayvan bakımı bir heves olmamakla birlikte, büyük bir sevgi, özveri, sabır ve merhamet isteyen bir iştir.  Aldığınız hayvanın size muhtaç olduğunu bilerek ve ihtiyaçlarını ihmal etmeyerek bakmanız çok büyük önem teşkil etmektedir.

kanarya ustamgeliyor.jpg

Eve ve sahibine alışana kadar kafeste kalan kuş, alıştıktan sonra, ev içersinde uçtuğu taktirde etrafa kakasını yapabilir ve buna engel olmak neredeyse imkansızdır. Evde beslemek için belli başlı evcimen kuş cinsleri vardır. Bunlardan en sık tercih edilenleri şöyledir;

padişah papağanı ustamgeliyor.jpg

-  Padişah papağanı.

- Kanarya.

- Muhabbet kuşu.

kafes kuşu ustamgeliyor.jpg

Bu 3 cins kuş çeşidi insanlara en yakın kuşlar olup, sahiplendikten bir süre sonra size ve evinize alışarak severler (kuşa zarar vermediğiniz, korkutmadığınız taktirde). Kuş sahiplenmek için belli dönem yoktur, her dönem kuş sahiplenebilinirken kış dönemlerinin kuşların üreme dönemi olduğunu da not düşelim.

evde hayvan besleme ustamgeliyor.jpg

Sahipleneceğiniz kuşu eğitmek gibi bir niyetiniz varsa yavru muhabbet  kuşu almanızı tavsiye ederiz. Ezberleteceğiniz birkaç kelime ile evinizde ses hatta belli bir zaman sonra neşe olan muhabbet kuşları, kısa zaman sonra yanlarına bir eş isterler. Muhabbet kuşları dahil olmak üzere hiçbir kuş cinsini yalnız eşsiz bırakmamanız kuşunuzun sağlığı ve hastalanıp ölmemesi için ciddiye almanız gereken bir öneridir.

evde beslenilecek kuşlar ustamgeliyor.jpg

Evcil kuş bakımı çok kolay görünen fakat çokta kolay olmayan bir iştir. Bakılan bir canlı olduğu için bu çokta şaşırılmaması gereken bir durumdur bu. Bakacağınız kuşun cinsi ne olursa olsun mutlaka düzenli banyosu yaptırılmalı ve en fazla 2 haftada bir kafes altı kağıdı değiştirilmelidir. Kuş, kendi pisliğine çok sık bastığı taktirde ayaklarında ve tırnaklarında mantar oluşabilir.

evcil kuş bakımı ustamgeliyor.jpg

Bu da kuşun temizliğine sağlığı için dikkat edilmesi gerektiği anlamına gelmektedir. Kuşunuzu ayda bir veterinere götürerek genel sağlık kontrolü yapılmalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler