Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Evde röfle nasıl yapılır?

Kişiyi genç ve bakımlı gösteren bu uygulamayı yalnızca kuaförde değil evde de yapmak mümkündür.

Röfle işlemi, kendi saç renginizden birkaç ton açık bir tonun saçın aralarına atılması ile oluşan işleme verilen addır.  Bu işlem ile saça verilen gölge saçın daha ışıklı, aydınlık görünmesine sebep olacaktır. Kişiyi genç ve bakımlı gösteren bu uygulamayı yalnızca kuaförde değil evde de yapmak mümkündür.

maxresdefault.jpg

Kuaför de röfle yaptırmak oldukça maliyetli ve uzun bir işlem olup, çoğu kadının yaptırmama sebepleri arasındadır. Bu durum da kadınları röfleyi evde uygulamaya yönelten sebeplerden olmuştur. Evinizde özgürce ve daha az fiyata uygulatabileceğiniz röfle işlemi ile daha genç bir görünüme ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Röfle-renkleri-kataloğu.jpg


Evde röfle yapımı
için biraz pratik ve dikkat gerekiyor. Biraz uğraştırıcı bir iş olması gözünüzü korkutmasın. Sıralayacağımız adımlarla oldukça güzel bir sonuca ulaşabilirsiniz.

sarı-tonu-röfle.jpg


Röfle nasıl yapılır?

1) Saçınıza şekil verin

Röfle işlemi saçın belli kısımlarına uygulanan bir işlem olduğundan dolayı, saçınız açıkken ve sekil verdiğinizde farklı görüntü sergilemektedir. Eğer saçınıza her zaman belli bir şekli veriyorsanız, röfle işleminden önce saçınıza şekil vererek röflelerin nereye geleceğini belirleyin. Yapacağınız işlemde atılacak röfle şeritlerinin kalın görünmemesine de dikkat edin.

2) Renk seçimine dikkat edin

Saçınıza uygulayacağınız röfle işlemi için saç açıcıya ya da saçınızdan birkaç ton açık bir boyaya ihtiyacınız vardır. En önemlisi ise saçınıza uygulayacağınız röflenin renginin saçınızdan çok alakasız ve açık bir ton olmamasıdır. Bu saçınıza uygulayacağınız röflenin doğal olmamasına ve amatör bir görüntüye neden olacaktır.

En uygun olanı saçınızdan birkaç ton açık röfle rengi seçmek olacaktır. Eğer mümkünse seçeceğiniz boyanın içinde cila (toner) ve saç açıcı bulunmasına dikkat edin. Cila saç renginin yayılmasına ve doğal görünmesine yardımcı olacaktır. Saç boyası içerisinde özel nemlendirici bulunması da boyanın yıpratacağı saça bakım yapmak için oldukça önemlidir.

3) Cildiniz ve kıyafetinize dikkat edin

Boya işlemine başlamadan önce omuzlarınıza eski bir bez veya havlu atın. Yahut bir poşeti ortasından delerek kafanızdan geçirin böylede saç boyama işlemi esnasında hiçbir yerinize boya bulaşmayacaktır.

4) Boyayı hazırlayın

Saç boyası işlemi için ilk önce aldığınız boyayı hazırlayın. Boya hazırlama talimatı kutusu üzerinde yazacaktır. Bu talimatlara harfiyen uyun ve eski bir kâse içerisine hazırlayın.

5) Boyayın

Saçınızı normalde nasıl kullanıyor ve ayırıyorsanız o şekilde ayırın. Bu daha verimli bir görüntüye ulaşmanızı sağlar. Saç diplerinden 1 santimetre aşağıdan ve saç aralığı olarak da 2 santimetre olacak şekilde boyayın. Önlerden başlayarak arkalara doğru boyadığınız saçın, arkaya gittikçe santimetresini düşürün.

rofle.jpg

Boya kutusu üzerinde bulunan dakikaya uyarak tam zamanında saçınız yıkayın ve saç kremi sürmeyi ihmal etmeyin. Saçınızı kurutarak yeni saç renginizin keyfini sürün.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler