Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Elektrik tesisatının önemi ve elektrik kaçağının anlaşılması

Bir projede uygulanacak elektrik tesisatları, önceden tasarlanarak belirlenir.

Kullanılan mekâna göre elektrik enerjisinin gerekli olduğu yerlerde ve yine kullanılan alanın özellikleri doğrultusunda gerekli ve uygun anahtarlar, priz, iletken, sigorta gibi alt yapı elektrik malzemeleri kullanılarak hazırlanan teçhizata elektrik tesisatı denmektedir.

elektrikçi ustamgeliyor.jpg

Elektrik tesisatı döşemelerinde, montajı veya tamiri kolay olarak görülen birtakım işlemler arasında oldukça ustalık gerektirir.

elektrik ustamgeliyor.jpg

Bir projede uygulanacak elektrik tesisatları, önceden tasarlanarak belirlenir. Bunun nedeni ise elektrik tesisatında en ufak hatanın olmasını engellemektir. En ufak bir hatayı bile kabul etmeyen elektrik tesisatı elektrik çarpmaları, yangınlar gibi büyük bedelli kazalara yol açabilmektedir.

elektrik fiyatları ustamgeliyor.jpg

Bütün bu sebeplerden dolayı, elektrik tesisatları proje aşamasında birkaç yönetmeliklere tabi tutulur ve yapılan proje yakından denetlenir. Elektrik tesisatı ile ilgili tüm projelerin elektrik iç tüzük yönetmeliği tarafından uygundur onayı alması gerekir. Konu ile ilgili bir mühendis tarafından onaylanan elektrik projesinin, dağıtıcı kurum tarafından onaylanması da gerekli şartlar arasında yer almaktadır.

elektrik tesisatı ustamgeliyor.jpg


Elektrik tesisatı çeşitleri
nelerdir?

Elektrik tesisatı çeşitleri iki kısma ayrılmaktadır. Sıva altı ve sıva üstü olarak iki kısma ayrılan elektrik tesisatı her zaman iyi bir elektrikçi tarafından yapılması gereken hayati bir iştir.

elektrik kablosu ustamgeliyor.jpg

- Sıva altı tesisat, sıvanın alt kısmında kalan elektrik tesisatlarına denmektedir. Böylece görünmeyen elektrik kabloları gizli kalır.

- Sıva dışı elektrik tesisatı ise, isminden de belli olacağı gibi sıva dışına uygulanan ve görünen tesisata denmektedir.

elektrik işleri ustamgeliyor.jpg

Elektrik tesisatının güvenli çalışmasını sağlayan cihazların bir araya geldiği donanıma elektrik panosu denir. Elektrik panosu; Elektriğin tesisatbinada bulunan sistemlere dağıtımında ve iletiminde kullanılan şalt malzemeleri ve kabloları gibi elemanların bir arada bulunduğu kabine denmektedir.

elektrik ustası ustamgeliyor.jpg


Elektrik kaçağını anlamak için;

Evde bir alet veya bölgede elektrik kaçağı olduğundan şüpheleniyorsanız yapacağınız ilk işlem ve en bilindik işlem olarak kaçak tespiti için üretilen bir kontrol kalemi alarak elektrik kaçağından şüphelendiğiniz bölgeye dokunun, bu esnada parmağınızla kontrol kaleminin başına parmağınızla dokunmayı unutmayın, eğer dokundurduğunuz bölgede elektrik kaçağı varsa kalemin led ışıkları yanacaktır.

elektrik tesisat ustamgeliyor.jpg

Bu durumda yapmanız gereken elektrik olan bölgeye yaklaşmamak ve en yakın elektrikçiyi arayarak sorun için çağırmak olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler