Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

No Frost ve Derin Dondurucu Farkları

Yiyecek soğutma sistemleri ustamgeliyordan tercih ederek yiyeceklerinizi uzun süre taze olarak saklayabilirsiniz.

No Frost ve Derin Dondurucu

Yıllardır aralarındaki farkın insanlar tarafından bir türlü anlaşılamadığı no frost ve derin dondurucular arasında ne gibi farklar var gelin beraber bakalım. Bu ayrımı yaparken genel olarak insanlar karlanma kriterini kullanıyor. Karlanma yapıyorsa derin dondurucu, yapmıyorsa no frost olduğu teşhisini koyuyorlar. Bu yaklaşım aslında temel olarak doğru bir yaklaşım.

Derin dondurucular eskiden beri alışık olduğumuz geleneksel buzluklardır. No frostlar ise hayatımıza daha sonra giren, daha teknolojik cihazlardır. Bu iki cihazın temel işlevi gıdaları dondurarak tazeliklerini korumak ve bu şekilde saklamaya imkan sunmaktır. Ancak çalışma prensipleri açısından farklı olduklarını söylemek gerek.

No Frost ve Derin Dondurucu Farkları

Bu iki cihazın soğutma sistemi birbirinden farklıdır ve bu durum gıdalara da yansır. Derin dondurucularda iç yüzeyde bulunan kanallarda dolaşan gaz, öncelikle kendisini soğutur ve daha sonra cihazın içini soğutarak gıdaları dondurur. Bu sistemde iki farklı sıcaklık olduğu için iç yüzeyde karlanma yaşanır. Çünkü iç kanallar soğumuşken, dolabın içi halen sıcaktır ve bu da karlanmaya yol açar.

No frost sistemlerde ise soğutma buharlaşma yoluyla yapılır. Soğutma esnasında ise içerideki sıcaklık çekilir. Bu sayede oluşabilecek sıcaklık farkları önlenir. Bu buharlaşma, dolabın kapağı açıldığı zaman gözle görülecek kadar çoktur. Bu sayede dolapta buzlanma, karlanma oluşmaz. Ayrıca gıdalar dolap yüzeyine ve birbirine de yapışmaz, tane tane kalırlar.

Havalandırma Yönünden İki Cihazın Farkları

Bu iki cihazda kullanılan havalandırma sistemleri de birbirinden farklıdır. No frost cihazlar buharlaşma yoluyla bir hava sirkülasyonu sağlarlar. Dolabı açtığınızda çıkan buhar da aslında budur. Bu hava sirkülasyonu ne kadar iyiyse, yiyecekler o kadar çabuk donacaktır. Dolapta az gıda bulunması da sirkülasyonun daha iyi olması anlamına gelir.

Derin dondurucu için havalandırma sistemi pek de önem arz etmez. Çünkü hava dolaşımı etkin değildir. Bu nedenle derin dondurucular çok dolu olsa dahi gıdaları aynı sürede donduracaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler