Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bayram Tatili İçin İstanbula Yakın 5 Tatil Mekanı

Yaşaması zor ancak kendi güzel olan şehir İstanbul, her fırsatta stresli metropol ortamından uzaklaşıp tatili ihtiyaç haline getiriyor. Bayram tatilinde İstanbuldan çok uzaklaşmadan kısa olan tatil sürenizi değerlendirmek istiyorsanız sizde bizdensiniz.

Kısa ancak dinlendirici bir tatil için nerelere gidebileceğiniz konusunda henüz bir karar veremediyseniz, sizler için hazırlamış olduğumuz ‘’bayram tatilinde gidilecek yerler’’ konusunu içeren yazımızı okuyabilirsiniz.

Tatil süresinin kısa olması  nedeniyle istanbul’dan çok uzaklaşmadan bir tatil planı herkesin ilk tercihlerinden biri. Bundan dolayı sizlere İstanbul’dan çokta uzaklaşmadan yapılacak bir tatil planı hazırladık.

İşte İstanbul Çevresinde Gidilecek Tatil Mekanları;

İstanbul içinde ve etrafında yer alan tatil alanları, kısa olan tatil süresinde rahatlıkla tercih edebileceğiniz alanlar şöyle;

  • Polenezköy

İstanbul’a yalnızca 25 km uzaklığı ile bilinen polonezköy, metropol olan yaşam alanlarındaki karmaşadan uzak, yaz aylarında da kış aylarında da tatil yapılacak alanların başında gelmektedir.
Kırların içinde yer alan restoranlar ve sevimli butik otelleri ile harika bir doğa tatili ile istediğiniz gibi dinlenebilir, özgür ve sakince vakit geçirebilirsiniz.

  • Kilyos

İstanbulda yaşayıp bayram tatili kısa olanların rahatlıkla tercih edebilecekleri mekanlardan biri olan kilyos, İstanbul’un Karadeniz kıyısında yer almakta.
Özellikle de son yıllarda özel inşa edilen yazlıkları ile  meşhur olan kilyos, bir yandan merkeze olan yakınlığı bir yandan ise deniz ve kumsal alanları ile oldukça güzel bir tatilin ilk merkezlerinden biri olarak bilinmekte.

  • Riva

Riva, diğer bir adı ile çayağzı köyü İstanbul Beykoz’a bağlı sevimli bir bir yer. Özellikle bayram tatilinde çok uzaklaşmadan yapmak isteyenlere oldukça cazip gelen seçeneklerinden biri olan Riva, büyüleyici atmosferi ile sevilen ve her fırsatta tercih edilen bir alan.
Berrak ve sakin denizi mini pansiyon ve otelleri ile kafanızı dinleyeceğiniz, istanbul’dan uzakmışcasına vakit geçireceğiniz bir alan.

  • Kerpe

İstanbul’dan bir tık daha uzaklaşmanızı sağlayan Kocaeli'de yer alan bir sahil kasabası olan Kerpe, Bayram tatili dışında özellikle de yaz aylarında İstanbul ve civarında yaşayanların yoğunca tercih ettiği mekanlardan biri.
İstanbula yalnızca 2,5 saatlik uzaklığı ve ulaşım kolaylığı ile oldukça sevilen bir mekan.
Denizinin berraklığı ve sakinliği, güven içinde aileniz (çocuklarınız) ile istediğiniz gibi yüzebileceğiniz bir güzelliğe sahip. Bunun yanısıra bu bölgeye 6 km uzaklıkta olan pembe kayalarda mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yerdir.
Bayram tatili için sizi İstanbulun karmaşasından uzaklaştıracak olan ve Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Kerpe, ilk fırsatta vakit geçirmeniz gereken bir mekan.

  • Ağva

İstanbul’da yaşayıp ilk fırsatını Ağva’da geçirmeyenlerdenseniz mutlaka bu yıl Bayram tatili süresinde Ağva’ya uğramalısınız. Bu bölgede yer alan muazzam atmosfer sayesinde kumsal koylarında geçireceğiniz vakit, huzurlu ve deşarj olmuş bir şekilde İstanbul’a dönmenize yardımcı olacaktır.
İstanbul’a yalnızca 1 saatlik mesafede kalan Ağva, butik ve beş yıldızlı otel seçenekleri, günü birlik pansiyon evleri ile her bütçe ve seçeneği ayağınıza sunuyor. İster Ailecek yapacağınız bir bayram tatili ister arkadaşlarınızla yapacağınız bir bayram tatili için vakit geçirmekten hiç sıkılmayacağınız, beden ve ruhunuzun dinleneceği muazzam yerlerde biri.

Bayram tatilini doyasıya geçirmek isteyen ancak bunun için İstanbul’dan çok uzaklaşma imkanı olmayanlar için en ideal alanlar olan; Polonezköy, Kilyos, Riva, Kerpe,  Ağva içinden istediğinizi tercih edebilir Aileniz ve arkadaşlarınızla doyasıya bir Bayram tatili geçirebilirsiniz.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler