Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Masif parke ve diğer parke çeşitleri hakkında bilmeniz gerekenler

Eğer siz de parke döşetmeyi düşünüyorsanız ilk önce yazımıza göz atın…

Parke yıllardır hayatımızda olan, tüm iç ve kimi zaman da dış mekânlarda kullandığımız, zeminin zarafet görünmesi ve iç mekan dekorasyonunu tamamlama konusunda harika olan zemin kaplama ürünleridir. Ağaçlardan üretilen parkeler, tüm zemin kaplama çeşitlerini geride bırakarak en sık tercih edilen ve uygulanan zemin kaplama olmayı da başarmıştır.

masif-parke-modelleri-ustamgeliyor.jpg

Değişik boyut ve renkler de üretilen bu ürünler, çeşitli ağaçlardan yapılmasının yanı sıra farklı yöntemlerle de üretilmektedir. Tercihinize göre alabileceğiniz bu ürünlerde yüzlerce seçenek bulunmaktadır.

masif parke-iç mekan.jpg

Evinizdeki mobilyalar her ne kadar gösterişli, pahalı ve kaliteli olursa olsun zemin kaplamanız yeterince iyi değilse veya kötüyse mobilyalarınız görünmeyecek ve ortamda şık bir atmosfer oluşmayacaktır. Buda demek oluyor ki mobilyalarınızı, ev dekorasyonunu asıl gösteren zemin kaplamanız ve kalitesidir. Şunu da unutmamalısınız ki parke seçimi ne kadar özenli, kaliteli ve mekâna uygun seçilirse o kadar şık, modern ve gösterişli bir hava oluşacaktır.

parke-modelleri-ustamgeliyor.jpg

Masif parke; Kayın, kestane ve meşe ağaçlarından üretilen masif parke ısı ve ses izolasyonu sağlayan bir parke çeşididir. Ayrıca oldukça rustik ve doğal bir görüntüsü ile doğallığa önem veren kişiler tarafından oldukça sık tercih edilen ürünler arasında ilk sıradadır. Asıl yapısı bozulmadan üretilen masif parke ahşap zemin döşeme türlerindendir. Dayanıklı, sert ve uzun ömürlü ağaç türlerinden üretilir.

iç mekanmasif parke.jpg

Diğer parke modelleri

Laminant parke: Laminant parkeler en sık tercih edilen parke modelidir. Şık bir görüntüsü olmasından dolayı sevilerek kullanılmaktadır. Kolay bir temizliği olmakla birlikte, ayak iz bırakmaması konusunda da oldukça sevilmektedir.

lamine parke.jpeg

Diğerleri ise şöyledir; bambu parke, mozaik parke, tabla parke, kaldırım parke, çok takalı parke, lam parke, lamel parke, mantar parke, lamine parke gibi oldukça fazla çeşidi olan parkeler ile üretilen parke çeşitleri birbirinden farklı özelliklere, renklere ve görüntülere sahiptir.

diğer-parke çeşitleri.jpg

Parkelerin kullanım alanları ise; sıklıkla evler, ofisler, oteller olmakla birlikte, suya dayanıklı olarak üretilen parkeler dış mekânlarda da kullanılmaktadır. Tamamen isteğe göre şekillenebilen parkelerin uzun ömürlü ve diğer zemin kaplama ürünlerine nazaran daha avantajlı olabilmesi için için seçilen parkenin kaliteli üretilmiş olması da oldukça önemlidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler