Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İyi bir boya badana ustası hangi özelliklere sahip olmalı?

Her işin kendine has özellikleri noktaları vardır. İyi bir boya işi için nasıl bir boya ustası tercih etmeliyiz gelin birlikte bakalım

Boya badana işi, fırçayı boya kutusuna batırarak duvara sürme işlemi sanılsa da söylendiği ve görüldüğü kadar basit olmayan bir iştir. Kimi zaman bazı ev sahiplerinin kolay olduğunu düşündüğü ve evini kendi boyamaya karar verdiğini, sonuç olaraksa iyi bir boya badana ustasına ihtiyaç duyduklarını birçok kez gördük.

boya badana zor iş.jpg

Bu işlemin, daha önce hiç boya badana yapmamış olan biri tarafından yapılması genel olarak hüsran ile biten veya yarım kalarak bir boya badana ustası tarafından toparlanan bir sonuca götürmektedir. Bu işi yapmakta ısrarlı olan deneyimsiz bireylere tavsiye olarak söylememiz gerekenin, maddi manevi zarara uğramamaları için işinde iyi olan bir boya badana ustası ile anlaşarak işi ehline bırakmaları ve enerji, zaman kaybı yaşamamalarıdır.

boyabadana ustası.jpg

Peki, iyi bir boya ustasının özellikleri nelerdir?

Her meslekte olduğu gibi boya badana işinde de bu işte deneyime sahip olan iyi bir usta ile çalışmayı tercih etmek gerekir. Gelişi güzel, rast gele seçeceğiniz bir boya badana ustası; başınızı ağrıtabilir, işini yarım bırakabilir, amatör veya pis çalışabilir.

boya badana işi.jpg

Kulaktan duyma, yarım ağız söylenen ‘’şurada bir boya ustası varmış’’ denerek yönlendirildiğiniz kişilere evinizi teslim etmeden önce mutlaka kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekir. Ustanın daha önce yapmış olduğu işlerin resimleri, eski müşterileri, referanslar, varsa internet sitesi gibi işinde iyi olduğunu gösteren bilgilere mutlaka ulaşmalısınız. Aksi halde başınız ağrıyabilir.

boya badana ustası.jpg

Tercih edeceğiniz ustanın özellikleri şu şekilde olmalı;

  • Çalışacağınız usta, mutlaka sizi iyice dinliyor olmalı. Ne istediğinizden emin olmalı ve daha sonra ‘’– ah öylemi dediniz yanlış anladım demek ki’’ gibi sorunu çözmeyecek anlamsız cümlelerle karşılaşmayasınız.
  • Yapacağı işte mutlaka temiz ve hijyenik çalışmalı. Boya’yı yapıp gerisine karışmam tipli boya ustaları sizi çok yorarak boya işleminden sonra günlerce temizlik yapmanız gerekebilir.
  • Boya işlemini daha düzenli yapabilmek için evinizdeki tüm mobilyaları bir alana toparlayarak üzerine muşamba örtmelidir.
  • Boya’yı yapacağı ve bitireceği tarihi tam olarak vermeli ve verdiği tarihte bitirmelidir.
  • Duvar yüzeyi üzerinde var olan sıva işleri için ekstra ücret talep etmemelidir.Boya ve Badana işleriniz için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.
  • Boya Badana İşleri

5 Yorum

  • evime en yakın permolit bayiisine gittim boyalarına da ustalarına da cok güveniyorum gekip istediğim renge boyadılar ve çokda iyi yaptılar arkadaşlar.

  • güzel bi yazı olmuş elinize sağlık en önemli faktör bence bir kuruma bağlı olması permolitin ustaları işinde çok iyi bizi hiç üzmedi

  • permolit ustalarını tek geçerim. Permolit ustalarına iyi eğitim veriyor

  • permolit eğitimi almış olması gerekiyor ustalarını çok iyi yetiştiriyorlar

  • işinde iyi olmasının yanında ev sahibine o güveni kullandığı malzemeler ile bile vermeli o yüzden permolitin bayilerine gidiyorum

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler