Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Betopan Kullanım Alanları Nelerdir?

ustamgeliyor betopan ustaları ile dış mekanlarınızı daha güzel ve dayanıklı yapabilirsiniz.

Betopan Nedir?

Betopan nedir sorusu sıklıkla yöneltilen başlıklar arasında yer almaktadır. Betopanlar özellikle dış cephe kaplamasında kullanılmakta olan çimento ve ağaç karışımı levhalardır. Bu levhalar dış mekanlarda ve dış cephelerde rahatlıkla kullanılabilecek dayanıklılığa sahiptirler.

Betopan Nasıl Yapılır?

Betopan sağlıklı ve darbelere dayanıklı olması gibi pek çok sebep ile tercih edilmektedir. Neme ve sıvıya dayanıklı olan bu levhalar özellikle dış cephe kaplamalarında çok avantajlıdır. Peki betopan nasıl yapılır? Betopan uygulaması son derece basit görünen bir işlemle gerçekleştirilmektedir. Fabrikasyon şekilde hazır durumda olan betopan levhaların binanın dış yüzeyine çeşitli yapıştırıcı maddeler ile kaplanması sureti ile yapılır.

Betopan Üretimi

Kurulumu ve montajı son derece basit ve hızlı gözüken betopanlar fabrikasyon sisteminde seri olarak üretilmektedir. Betopan üretiminde levhalar hazırlanmakta yalnızca bina yüzeyine kurulumu gerçekleştirilmektedir. Betopan uygulaması yapmak istediğiniz yüzeyin ölçülerinizi alarak hazır betopan levhaları ile kaplama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. İçerisinde yer almakta olan temel maddeler çimento ve ağaçtır. Ağaç ve çimentonun iyi ve güzel özelliklerini barındıran betopanlar ağaç malzemeler gibi şişme yapmamakta yahut çimento malzemeler kadar işlenmemiş (ham ) bir görünüşe sahip değildir.

"shutterstock_516058984.jpg"

Betopan Özellikleri

1-Depreme Karşı Dayanıklılık

Betopanlar depreme son derece dayanıklı malzemelerdir. Çok kaliteli ve esneme özelliği olan bu malzemeler deprem ve artçı sarsıntılar sırasında esneme yapar. Dış cephede kullanılan malzemelerin esnek yapıda olması binanızız dış yüzeyinde çatlaklar ve kırılmalar yaşanmasını önleyecektir.

2-Mevsim Şartlarına Dayanıklıdır, Nem ve Sudan Etkilenmez

Betopan malzemeler içerisinde yer almakta olan çimentonun nemden ve ısıdan etkilenmeme özelliğini bünyesinde fazlası ile barındırmaktadır. Betopan levhalar 24 saat su içerisinde dursa dahi yüzde 0’a yakın şişme meydana gelmektedir. Mevsim şartlarından etkilenmez ve uzun süreli kullanım imkanı sunar.

3-Isı Ve Ses Yalıtımı Sağlamaktadır

Betopan bina dış yüzeyine uygulanan bir yöntemdir. Ses ve ısı yalıtımı da sağlamakta olan betopanlar yalnızca dekorasyon amaçlı tercih edilmemektedir. Isı kaybını önleyerek ısı dengesi sağlamak betopan özellikleri arasında ilk sırada yerini almaktadır.

Betopan işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da. 
HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

2 Yorum

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler