Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Parke kabarması neden olur? Nasıl önlem almalıyım?

Parkelerin kabarmasını önlemek için ilk olarak bu ürünlerin su ve nem olabilecek bölgelere monte edilmemesi gerekiyor.

Özellikle son yılların en çok tercih edilen zemin kaplaması olan parkeler ham madde olarak ahşaptan oluştukları için suya dayanıklı olmayan ürünlerdir. Islak zeminlerin dışında oldukça kullanışlı, hijyenik ve dekoratif olan bu ürünler sudan zarar görebilme ihtimalleri göze alınarak sıklıkla kullanılmaktadır.

su geçirmez parke ustamgeliyor.jpg


Parke kabarması
nasıl olur?

Parke kabarması bir bardak suyun parkeye dökülmesi ve o suyun anında silinmesi ile kabarmak. Aksine parkeler, parke üzerine dökülen herhangi miktardaki suyun parke üzerinden silinmemesiyle ve dökülen suyun silinmeyip parke üzerinde kurumasıyla olmaktadır.

Parke üzerine damlayan (devamlı aynı bölüme) en ufak su tanesi bir zaman sonra parkenin kabarmasını neden olur. Mutfak, banyo gibi alanlarda çok daha çabuk kabarmalar oluşan parkenin tamiri mümkün değildir.

parke renkleri ustamgeliyor.jpg

Parkelerin kabarmasını önlemek için ilk olarak bu ürünlerin su ve nem olabilecek bölgelere monte edilmemesi gerekiyor. Parke döşenmeden önce tesisat kaçakları olup olmadığından da emin olunmalıdır.

Aksi halde en ufak su sızıntısı parkeyi şişirir ve kabartır. Alt kısımdan gelecek sulara karşı önlem alındıktan sonra, döşenen parke üst (dış) kısımdan gelecek su ve su baskınlarına karşıda ayrıca korunmalıdır.

su geçirmez parke fiyatları ustamgeliyor.jpg

İlk etapta parke yüzeyine dökülen su hemen silindiğinde etki etmemektedir. Bunun başlıca nedeni ise parke yüzeyindeki ciladır.

Parke döşeli bir mekânda sürekli yüksek nem seviyesi olmasa da parkelerin kabarması ve şişmesine neden olacaktır. Özellikle %70'in üzerinde nem oranı parkenin cinsi ne olursa olsun kabarmasına neden olabilmektedir.

su geçirmez parkeler ustamgeliyor.jpg

Bu nedenle nem oranının önceden bilindiği mekanlara parke yerine diğer su ve nemden etkilenmeyen zemin kaplamalar uygulanmalıdır. Nem oranı yüksek olan parkeler kabarmasın diye de nem azaltan cihatlarla parke ömrü uzatılmalıdır.

parke ustamgeliyor.jpg

Parke kabarması için gösterilen bir diğer neden ise; döşemelerin sırasında parke ile duvar arasında yetersiz genleşme boşluğu bırakılmasıdır. Döşemeler arasında 1,5-2 cm'lik genleşme boşluğu bırakılması, ısınana parkelerin genleşmesine bağlı olarak ortaya çıkan kabarma problemini önler.

Parke döşemeye dair tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler