Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ev dekorasyonunda renk uyumu

Ev dekorasyonunuz da renk uyumunu doğru yaparak evinizde ferah ve daha yaşanabilir bir ortam hazırlayabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda en sıkıntılı konulardan biri renk uyumudur. Renk uyumunun doğru yapıldığı bir evin, dekorasyonunun %85'i tamamlanmış demektir. Genel de bu konuda zorlanan kişiler, bir iç mimar yardımı almayacaklarsa, renk uyumları hakkında ciddi bir araştırma yapmalıdırlar.

ev dekorasyon ustamgeliyor.jpg

Ev dekorasyonu başlı başına bir iş olduğu için renk uyumunu doğru yaparak ferah ve daha yaşanabilir bir ortam hazırlayabilirsiniz. Bir rengin farklı tonlarına, monokromatik denir. Renk uyumu yakalamaya çalışırken yapılan en büyük yanlışlardan biri ise aynı ve benzer renkleri bir arada kullanmaya çalışmaktır.

ev dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Renk uyumu sağlanırken önemli kurallardan biri de zıtlık uyumunu yakalamaktır. Doğru dekorasyon renkleri için sabit renkler söylemek mümkün değildir. Doğru evin tarzına, mobilyalarına uygun olarak seçilmesi gerektiğini söyleyebiliriz.

duvar renkleri ustamgeliyor.jpg

Genellikle tamamlayıcı renkler de mor, yeşil, kırmızı ve sarı gibi karşıt renklerdir. Bu tonlarla ev dekorasyonunda renk uyumunu sağlayabilirsiniz. Doğru renk uyumu için uzman olmanıza gerek yok, renkler ve evde kullanım şekillerini araştırmanız yeterli olacaktır.

duvar rengi ustamgeliyor.jpg

Seçilen rengin, dekorasyon edeceğiniz mekâna ferahlık katacağını, dar veya geniş göstereceğini unutmamalısınız. Küçük bir mekâna sahipseniz mutlaka açık renk tonlarını kullanmalısınız.

duvar rengi modelleri ustamgeliyor.jpg

Seçeceğiniz doğru renk tonlarını şık ve uyumlu aksesuarlarla tamamlamayarak daha tok ve olgun bir hava oluşturabilirsiniz.

Ev dekorasyonuna dair tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler