Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Muhabbet kuşları ve beslemek için bilmeniz gerekenler

Muhabbet kuşları sesi doğal yaşamın bir getirisidir ve her ses ayrı bir anlam taşımaktadır

Uzun yıllardır ülkemizde en sık beslenen kuşlardan biri olan muhabbet kuşları, papağan ailesinin en küçük üyelerinden biridir. Evinizde besleyeceğiniz taktirde her evcil hayvan gibi sevgi ve ilgiye ihtiyaç duyan muhabbet kuşları genel anlamda bakımı zor olmayan hayvanlardır.

muhabbet kuşu ustamgeliyor.jpg

Kısa sürede evin vazgeçilmez hayvanlarından biri haline gelen bu sevimli kuşlar, papağanlar kadar olamasa da öğretildiği taktirde belli başlı kelimeleri söyleyebilme yetisine sahiptirler. Muhabbet kuşları sesi doğal yaşamın bir getirisidir ve her ses ayrı bir anlam taşımaktadır ancak bu anlamı bilmediğiniz taktirde kuşunuzu anlamanız ve çıkardığı sesten o an ne hissettiğiniz bilmeniz pek mümkün olmayacaktır.

kafes kuşu ustamgeliyor.jpg

Doğada yaşayan 300-400 kuşluk sürüler halinde dolaşan muhabbet kuşları çıkardıkları çeşitli seslerle aralarında konuşarak anlaşırlar. Evde beslediğiniz yahut besleyeceğiniz muhabbet kuşunun da çıkardığı ses mutlaka bir durum üzerine olacaktır. Bu seslerin ne anlama geldiğini bilirseniz kuşunuzla aranızdaki bağın kuvvetlenmesini sağlayabilirsiniz.

kanarya ustamgeliyor.jpg


Muhabbet kuşları sesi
ve anlamları

*Monoton ve uzun ses

Muhabbet kuşunuz monoton ve uzun soluklu bir ses çıkarıyorsa, başka bir kuşu yahut sizi özlemiş anlamına gelmektedir. Bu ses onların doğal yaşamda iletişim kurdukları sestir.

*Islık çalma sesi

Kuşunuz ıslık çalma sesi çıkarıyorsa sebebi her şey yolunda demektir. Muhabbet kuşları ıslık çalma sesini kafeslerinde mutlu ve güvende olduklarında çıkartırlar.

*Heyecanlı ötme tonu

Muhabbet kuşunuz başını yukarı ve aşağıya sallayarak heyecanlı bir tonla öterse, bu kuşunuzun memnuniyetini göstermesi anlamına gelmektedir.

*Tiz cıyaklama

Muhabbet kuşları, kendilerini stresli hissettiklerinde ya da korktuklarında tiz bir şekilde öterler. Doğal hayatlarında ise bu sesi birbirlerini bulmak için kullanırlar.

evde beslenilecek kuşlar ustamgeliyor.jpg


Muhabbet kuşları neler yer?

Evde kuş besleme kararı aldıysanız ve bunun çok basit bir iş olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bir canlıya bakmanın mutlaka sorumlulukları olduğunu hatırlatarak devasa zor olmasa da düşünüldüğü kadar basit de değildir.

Muhabbet kuşlarının sağlığı için yemlerinin düzenli verilmesi ve kuşun yiyeceği diğer ek gıdalardan da mahrum edilmemesi gerekir. Ne yazık ki ev ortamında beslenen kuşların çoğu yalnızca kuş maması ile beslenir ve ek gıda tüketemez.

padişah papağanı ustamgeliyor.jpg

Muhabbet kuşunuza verebileceğiniz ek gıdalar;

- Şeftali, kayısı, maydanoz, brokoli, şalgam yaprağı, elma, erik, lahana, kara lahana, karnabahar yaprağı, havuç, marul.

Kuşunuza kafanıza göre bir besin vermeniz kuşunuzun ölümüne bile neden olacağından bilinçsizce bir işlem yapmamanız oldukça önemlidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler