Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yer Döşeme Cila İşlemlerinde İşinize Yarayacak Ufak İpuçları

Siz de Ustamgeliyorda cila işlemlerinde ipuçları yazısını inceleyerek doğru cila işleminin nasıl yapılığını görebilirsiniz.

Yer döşeme uygulamalarında bakıma en fazla ihtiyaç duyulan ürünün ahşap olarak yer almaktadır. Ahşap ürünleri her zaman düzenli bakıma ihtiyaç duymasında dolayı sahip olduğu parlaklığını ve sağlamlığını kazanması cilalama ve parlatma gerekmektedir. Fakat bu uygulamaları sadece ahşap parkelere özgü bir işlem olarak yer almamaktadır.

Zemin Kontrolü

Parke yer döşeme cilası gerçekleştirmeden önce ilk olarak mutlaka zeminin düzlüğünü kontrol etmeniz gerekir. İşlemi yapacağınız olan alanı düz bir ölçe cihazı ile ölçerek engebe olup olmadığına bakmanız gerekir. Ahşap modelleri cilalamadan önce ilk olarak temizleyerek kurulamayı unutmamanız gerekir. Üstünde eğer inatçı lekeler bulunması durumunda bunları çıkarak için terbentin işinizi kolay hale getirebilirsiniz.

Bu temizlik ve yer döşeme cila işlemi gerçekleştirme sırasında ürünün damarları yönüne uygulama yapmanız gerekir. Bu işlem daha iyi sonuç almanıza yardımcı olmaktadır. Cila işlemini yedirerek ve hızlı yapmanızı öneriyoruz. Unutulmaması gerekli olan konuların başında başka bir konu ciladan sonra nesne renklendirilmesi isteniyorsa zımparadan sonra cilaya geçmemenizdir.

Yeni kurulacak bir yer döşeme sisteminiz bulunuyorsa alanında uzman kişilere döşemeniz tartan zemin üzerinde ne yapıp ne yapmayacağınızı sorabilirsiniz. Profesyonel kişiler sizlere önemli püf noktalarını ve bakım ve temizlik konularını anlatacaktır.

Laminant Parkeler

Laminant ürünleri ahşaptan daha fazla talep görmektedir. Laminant yapımı sırasında vernik, tiner gibi maddeler olmamasından dolayı oldukça sağlıklı bir üründür. Tiner ve vernik gibi ürünler mobilyanın ömrünü uzun tutmak için kullanılır. Ancak yangın çıkarabilecek zehirli kimyasallar olduğundan sağlımıza son derece zararlıdır. Lake uygulamalarının temeli lake macunundan yapılmaktadır. Kullanılacak olan bu macun su ile inceltilip uygulanmaktadır. İlk olarak ince astar çekilerek yapılması tavsiye buradan sizlere tavsiye edilmektedir. Bu şekilde uygulanması durumunda tahta ve sunta gibi malzeme üzerinde hataları doldurarak zımpara işleminden sonra mobilyanın görüntüsünü düzeltmede kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca 3d zemin kaplama modellerini seçerek evinize de farklı bir hava katabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler