Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Şömine Malzemeleri Seçiminde İşinize Yarayacak Ufak İpuçları

Sizlere bu yazımız içerisinde Ustamgeliyor’da şömine malzemeleri hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Şömine Seçimi

Piyasada yer alan birbirinden farklı modellere bakıldığında iki tür sınıflama yapılabilir. Bunlar ise klasik ve modern olacaktır. Bu iki model arasındaki en büyük fark desenler olmaktadır. Klasik modellerde oyma desenler bir hayli fazladır. Ancak modern modellerde ise bu desenlere fazla yer verilmeyerek bunun yerine daha sade tarzlar kullanılmıştır.

Şimdi şömine kurulumu yaptırmak isteyenler elbette ki hangi modeli seçmeliyim diye düşünüyorlardır. Bu konuda sizlere yardımcı olabilmek adına bir konuya açıklık getirmek isteriz. Oyma desenli olan klasik şöminelerin temizlenmeleri bir hayli zor olmaktadır. Zira desenlerin içerisine hep kir gitmektedir. Bunun yanı sıra klasik modellerin görünümüne diyecek birşey yoktur. Bu durumda eğer temizliği göze alırım diyorsanız klasik modelleri tercih edebilirsiniz.

Şömine Parçaları

Bir şöminede baca, hazne ve ısı odası olmak üzere 3 ana parça bulunmaktadır. Her bir parçanın özellikleri birbirinden farklıdır. Ancak tüm bu maddelerin ısıya karşı dayanıklı ve kararmayan malzemelerden yapılmış olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda örnek olarak verecek olursak hazne içerisindeki malzemelerin taş yününden olması gerekmektedir. Bu sayede çok daha dayanıklı bir şömine elde etmek mümkün olmaktadır.

Sizler de şömine yapımı konusunda kararlı iseniz bu durumda yukarıda saydığımız hususlara önem vermeniz gerekmektedir. Bu sayede daha iyi bir şömine sahibi olabilirsiniz.

Şömine Bacası

Şöminenin önemli parçalarından birisi de baca olmaktadır. Bu kapsamda sizlere birkaç hususta tavsiyede bulunmak isteriz.

Şömine malzemeleri içerisinde bacanın yeri ayrıdır. Zira ateşin ve dumanın yükseldiği yer baca olmaktadır. Bu kapsamda dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bacanın hangi maddeden yapıldığı son derce önemlidir. Bunun için satın aldığınız firmaya bu konu hakkında soru yöneltmeli ve seramik mi yoksa flexible bir baca mı olduğu hakkında bilgi almalısınız.

Bunların yanı sıra şömine bacası ile ilgili kalite belgelerini de firmadan istemeyi unutmayınız. Bu sayede hangi kalite standartlarına göre üretildiğini de anlamak son derece kolay olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler