Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Eskiyen mobilyaları boyamak için hangi boya kullanılır? Mobilya boyama işlemi nasıl yapılır?

Uzun yıllar kullandığınız, modası geçmiş, içiniz kaçmış olduğu tüm mobilyaları yenilemeye ne dersiniz?

Uzun yıllar kullandığınız, modası geçmiş, içiniz kaçmış yahut aldığınızdan beri içinize bir türlü sinmemiş olan mobilyalarınız için yenilenme vakti! İşte temelinde sağlam olan fakat görüntüsü artık demode olan mobilyalarınızın nasıl yenilemeniz gerektiğini anlatan en pratik yöntemler:

eski mobilya-yenileme.jpg

Mobilya boyama işinde kendinize güveniyorsanız, şimdi vereceğimiz önerilerle evde değişime hazır olun. Mobilya fiyatlarının göz korkuttuğu son günlerde görünüşünü beğenmeyip, kendisini sağlam bulduğunuz her eşyanızda ufak dokunuşlar sizin de evinizin de havasını değiştirecek.

mobilyaboyama.jpg


Mobilya boyamada hangi boya kullanılır?

İlk olarak cesur davranın devamı mutlaka gelecektir. Boya piyasasında son yıllarda mobilya boyası olarak satılan ve birçok seçeneği olan bu boyayı artık her boya satan şubeden temin edebilirsiniz.  Boyayacağınız rengin ne olacağına karar vermediyseniz size beyazı önereceğiz. Çünkü ister koltuk, ister kitaplık, ister konsol, ister masa sandalye boyayacak olun fark etmez kaliteli ve güzel şekilde boyandığın da oldukça güzel bir görüntü elde edeceksiniz. Tabi mekândaki farklı renk özellikleri de tercih edile bilinir. Mobilya boyama da renk tamamen sizin zevkinize kalmıştır.

mobilya boyası.jpg

Mobilyanızın daha göz önünde olmasını istiyorsanız daha canlı renkler tercih edebilirsiniz. Fakat daha arada kalsın istiyorsanız mat ve soluk tonları tercih etmelisiniz.

eski mobilya-boyama.jpg

Mobilya nasıl boyanır?

İşe renk seçiminden başlıyoruz. İşimizi garantiye almak için mekân içinden ufak bir objeyi boyayarak mekâna uyup uymayacağını test edebilirsiniz. Daha sonra parçalanıp ayrılma özelliği olan bir mobilya ise parçalarını muntazam şekilde ayırıyorsunuz. Çekmece, arka tahta gibi parçaları da çıkararak boyamanız boyanızın daha kaliteli olmasını sağlayacak.

mobilya boyama.jpg

Eski mobilya nasıl boyanır?

Eski olan mobilyanın boyadan önce zımparalanarak temizce silinmesi önemlidir. Uygulanan boyanın kaliteli olması için zımpara ve ardından temizce silme işlemi boyayacağınız mobilyanızın yepyeni bir görüntüye sahip olmasını sağlayacağını unutmayın.

Mobilya işleri.jpg

Yeterli şekilde boya yapılacak alanı kapatarak işleme başlayın. Gazete kâğıtlarıyla tüm önlem alındıktan sonra, uygun fırça ve boya seçeneği de belirlendikten sonra acele etmeden yavaş yavaş eski mobilyalarınızı boyayın.

mobilya boyama-.jpg


Mobilya boyama
işleminiz bittikten sonra hava alacak açık bir alanda mobilyanızı kurutmaya bırakın, daha sonra ayırmış olduğunuz parçaları birleştirerek evdeki köşesine yerleştirip yenilenen mobilyanızın tadını çıkartabilirsiniz.

1 Yorum

  • kesinlikle akçalı sprey boyayı öneriyorum. Hiç pişman olmazsınız renkler o kadar canlı oluyor ki sıfır ürün gibi oluyor mobilyalar

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler