Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Hamilelerin mutlaka alması gereken 7 ek gıda

Anne adaylarının sağlıklı ve beslenmesi bebek gelişimi için önerilerimize göz atın!

Hamile olan anne adaylarının sağlıklı beslenmesi bebek gelişimi ile doğrudan ilişkili bir durumdur. Bu konuda özellikle yeni anne olacak adayların oldukça araştırmacı ve dikkatli olduğuna birçok kez rastlanmış olsa da bu konuyu ciddiye almayan anne adaylarının olduğu da nadiren de olsa görülmektedir.Hamilelikte anneye destek olacak ek gıdaların alınması ve beslenmeye genel olarak dikkat edilmesi sağlıklı bir bebeğin temelini oluşturmaktadır. Bu konuda çoğu anne adayı hem bebeğine hem de kendine yetebilmenin telaşını yaşarken, uzmanların önerileriyle doğru ve gerekli olan beslenme şöyle sıralanmaktadır;

hamilelik.jpg

  • Demir

Hamilelik döneminde olmazsa olmaz takviye gıdalardan biri demir alımıdır. Bunun nedeni ise hamilelikte oluşabilecek kansızlığı önlemek ve doğum esnasında olası bir kan kaybının önüne geçmektir.

omega3.jpg

  • Omega-3

Omega-3 bebeğin göz ve beyin gelişiminde büyük rol oynayan bir vitamin çeşididir. Ceviz, balık gibi besinlerde oldukça bol olan omega-3 özellikle anne adayının doğum sonrası depresyona girmesini de en aza indirmektedir.

hamilelikte_d vitamini.jpg

  • D vitamini

Gebelik döneminde beslenme konusunda hayati önem taşıyan D vitamini, hem anne hem de bebek için ciddi bir vitamindir. Bebeğin kemik ve iskelet gelişimine katkı sağlayan D vitamini, eksik olduğunda gebelik zehirlenmesine sebep olabilmektedir.

hamilelikte_c_vitamini.jpg

  • C vitamini

Brokoli, biber, lahana, çilek gibi besinlerde bolca olan C vitamini; vücudun demirin ve diğer önemli vitaminlerin emilmesine yardımcı olmaktadır.

hamilelikte_magnezyum_faydaları.Jpeg

  • Magnezyum

Kramp, sancı veya kasılmayı sıklıkla yaşayan anne adaylarında kan testi sonucu belirlenen magnezyum eksikliği de ek besin ve takviyelerle mutlaka giderilmelidir.

balığın_faydaları.jpeg

  • B12 vitamini

B12 vitamini basite alınmayacak kadar önemli bir vitamin olup, özelliklede hamile bayanların bu eksiği mutlaka tamamlamaları gerekmektedir. Vegan olan anne adaylarında sıklıkla karşılaşılan bu vitamin Yalnızca hayvansal gıdalardan alınmaktadır. Hiçbir koşulda et ve et ürünleri, hayvansal gıda tüketmeyen kişiler için B12 ilaçları bulunmaktadır.

b_vitamini.jpg

  • B vitamini

Vücut tarafından depolanması mümkün olmayan bu vitamin, suda çözünürlüğe sahip olan bir özelliğe sahiptir. Vücutta yeteri kadar bulunduğu takdir de anne adayında oluşan mide bulantıları da yok olacaktır. Bundan dolayı hamilelik döneminde beslenme konusunda B vitamini de yeterince alınmalı ve önemsenmelidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler