Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Soğuk havalarda hasta olmanızı engelleyen 5 mucizevi bitki çayı

Kapıya dayanan kış ile birlikte başlayan salgın hastalıklara doğal çözümler arıyorsanız doğru adrestesiniz.

Hastalıkların habercisi olan soğuk havalar, bitki çayları ile zinde ve sağlıklı kalabilmek için oldukça etkili bir mevsim. Soğuk kış aylarında kış hastalıklarından korunmanın en etkili ve doğal yöntemi olarak bilinen bitki çayı konusunda özellikle soğuk kış aylarında tüketilmesi gereken belli başlı doğal çaylar çeşitleri olmaktadır.

ıhlamur-çayı- kış- çayı.jpg

İşte kış aylarında tüketilmesi gereken doğal çaylar:

  • Ihlamur

Kış aylarının gelmesi ile birlikte ıhlamur satışlarında hareketlilik başladı. Ihlamur soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyona karşı hem koruyucu hem de tedaviye yardımcı etkisiyle biliniyor. Uzman Biyolog Arzu Kabakçı, ıhlamurun hafif uyku bozukluğuna ve psikolojik sorunlara karşı önerildiğini ifade ederek, “Ihlamurgiller Tiliaceae familyasındandır. Ihlamur ağacı Avrupa’ya özgü bir bitkidir.

ada_cayi_faydalari.jpg

  •   Ada çayı

Boğaz ağrısı ve öksürük tedavisi için etkili bir diğer çay olan ada çayı anti-mikrobiyal ve anti-inflamatuar özellikleri ile boğazınızdaki iltihaplanmanın azalmasını sağlar. 2 çay kaşığı adaçayına 1 bardak kaynar su ekleyin ve 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Birkaç damla limon ya da bir miktar bal ekleyip tadını yumuşatabilirsiniz. Adaçayının tüketilmesi için tavsiye edilen miktar günlük 1-2 fincan kadardır.

kuşburnu-çayı.jpg

  • Kuşburnu çayı

Cilt için bire bir olan ve cilde dost oluşu ile bilinen kuşburnu çayı, cildin elastikliğini arttırır. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar. Mükemmel ve kurtarıcı kış çayları arasında yer alan kuşburnu çayı, kişinin soğuk kış aylarında hastalıklara karşı direncinin de artmasını sağlar. Bire bir olduğu birçok hastalığın olması tam bir C vitamini deposu oluşundan kaynaklanmaktadır.

zencefil-cayinin-faydalari.jpg

  • Zencefil çayı

Kış başlar başlamaz hasta olmaya başlayan ve neredeyse kışın büyük bir kısmını hasta olarak geçiren kişiler için bire bir olan bu kış çayı, kış ayı ile gelen hastalıklara karşı korurken sindirim sisteminin de kuvvetlenmesini dağlıyor. Dışı soyulmuş halde olan zencefil çayı aynı zamanda ince şekilde dilimlenerek 10 dakika kaynatılır. Çay kaynadıktan sonra üzerine bir çay kaşığı bal bir miktarda limon suyu eklenerek tam bir vitamin deposu haline gelir.

papatya çayı.jpeg

  • Papatya çayı

Papatya çayı çoğunlukla sakinleştirici özelliği ile bilinse de kış aylarında da vücut rahatlatma özelliğine sahiptir. Boğaz ağrısı için de birebir özelliği ile bilinen papatya çayı, gevşeten, rahatlatan ve uyku yapan özelliği ile de bilinmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler