Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Daha kuvvetli bir hafıza için tüketmeniz gereken 5 gıda

Yapılan araştırmalar sonucu besinlerin insan zihnine büyük oranda faydası olduğu görülmüştür. İşte zihni güçlendiren besinler:

Tüketilen besinlerin insanlar üzerinde çeşitli faydaları ve zararları olduğu uzmanlar tarafından belirlenmiş olan bilimsel bir gerçektir. Stresi azaltan besinler, stresi çoğaltan besinler, gerginlik veya gerginliği çoğaltan besinler gibi birçok özelliğe sahip olan bir besinin, kişiler tarafından bilinçli tüketilmesinin faydaları oldukça etkilidir.

beslenme-sağlık.jpg

İnsan zekâsına ve hafızasına önemli derce de faydası olan besinlerin insanlar tarafından oldukça sık tüketilmesi kişiler üzerinde oldukça faydalı bir etki oluşturmaktadır. Hafıza güçlendiren besinler konusunda uzman Nöroşirurji Uzmanlarının vermiş olduğu bilgiler şöyle.

yumurta.jpg

Yumurta

Oldukça güçlü bir protein kaynağı olan yumurta, gelişim ve büyümede oldukça faydalı bir besindir. Hafıza için gereken vitaminlerin tamamı da yine yumurta içerisinde mevcuttur.

kırmızı soğan.jpg

Kırmızı soğan

Kırmızı soğan içinde bulunan kuvvetli hafıza güçlendirici bileşenlerle tam bir zihin güçlendirici ve açıcıdır. Aynı zamanda antibiyotik derecesinde etkisi olan kırmızı soğan, çiğ olarak tüketildiğinde vücut direncini arttırarak özellikle soğuk kış aylarında bulaşıcı hastalıklara karşı direnç sağlamaktadır. Kanser ve diğer kötü hastalıklara karşı koruyucu etkisi olup, metabolizmanıza yerleşen zararlı mikropların yaşamasına engel olmaktadır.

yaban mersini.jpg

Yaban mersini

Kuvvetli miktarda antioksidan içeren yaban mersini, beyindeki hücrelerin daha uzun yıllar sağlıklı kalabilmesini sağlamaktadır. Strese karşı da ciddi bir koruyucu olan bu meyve özellikle çocuklara hafıza kuvvetlendirici olarak bolca tükettirilmelidir. Unutkanlığın önlenmesini sağlayan yaban mersini beyindeki bellek kısmında oldukça olumlu etkileşimler yaparak sinir sistemi hücrelerini de sakinleştiriyor.

üzüm.jpg

Üzüm

Üzümün mucizevi etkisi vücuttaki dopamin salgısının artmasını sağlayarak kişinin problem çözme, stratejik düşünme yetilerini arttırmaktadır. Beyin gelişimi ve sağlığı açısından da oldukça önemli olan bu meyve, kansızlığa gelen olumlu etkisi ile de oldukça bol tüketilmesi gereken bir besindir. Günlük hayatta kahvaltılardan önce kuru veya taze olmak üzere iki, üç adet tüketilmesi hafıza için, kan yapması için ve zayıflatma özelliği için tüketilebilecek bir besindir.

badem.jpg

Badem

Badem E vitamini deposu olan mükemmel bir hafıza kuvvetlendiricidir. Yaşlanmanın etkisiyle birlikte beyinin de yavaşlamasına, unutmasına neden olan etkenleri ortadan kaldırmaktadır. Bunların dışında gençlerde de düzenli tüketildiği sürece mükemmel bir beyin gelişimi sağlayarak hafızanın güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler