Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yaşlanmayı önleyen 3 mucizevi besin

Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmada yaşlanmanın beslenme şekli ile oldukça ilgisi var; işte yaşlanmayı yavaşlatan besinler…

Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre yaşlanmanın beslenme şekli ile yavaşlatıldığı ortaya çıkmıştır. Yaşlanmanın etkisini azaltan besinler aynı zamanda kanser hastalığından da koruduğu görülmüştür.

yaşlanmayı önleyen-besinler.jpg

Yaşlanmayı yavaşlatan ve kanserden koruyan besinler

Besinlerin insan sağlığı için yaratılmış olması, biz insanlar için karşılığı ödenemeyecek bir iyiliktir. Tüm besinlerin ayrı ayrı faydası olması ise, insanoğluna hangisinin hangi hastalığa iyi geleceğini bulmak kaldığını işaret etmektedir. İşte yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan hem yaşlanmayı geciktiren hem de çeşitli kanser hastalıklarından koruyan o besinler.

brokoli-faydaları.jpg

  • Lahana/Brokoli

Brokoli ve lahana içerisinde olan nicotinamide mononucleotide adı verilen bileşen insan vücudundaki yaşlanma etkisini oldukça büyük ölçüde azaltmaktadır. Yine yapılan araştırmalar sonucunda belli başlı sebzelerinde yine yaşlanmaya büyük oranda etki ettiği görülmüştür. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir üniversite de yapılan araştırma sonucu lahana, brokoli ve avokado tüketmenin yaşlanmanın hızını büyük oranda azalttığını ortaya koymuştur.

lahana.jpg

Lahana ve brokoli içerisindeki bileşenin yaşlı fareler üzerinde deney yapılarak belli bir süre düzenli olarak yapılmasının sonucunda, bu bileşene maruz kalan farelerin metabolizmalarının belli zaman içerisinde gençleştiği görülmüştür. Yaşlı olan fareler bu deneyin sonucunda normal aktivitelerini çok daha kolay yapabilir hale gelmişlerdir.

nar.jpg

  • Nar

Brokoli, lahana sonuçlarından sonra araştırma sonucundaki diğer bir sonuç ise narda bulunmuştur. Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, anti-mutajen ve anti-kanser özelliklere sahiptir. Bu sonuca göre ise düzenli bir şekilde nar tüketmek, meme kanseri, yemek borusu kanseri, cilt kanseri, bağırsak kanseri, pankreas kanseri gibi ciddi kanser hastalıklarından korumaktadır.

narın faydaları.jpg

Narın bu etkilerinden faydalanmak için en güzel yöntemin ise narın kabuğunu kaynatarak çay şeklinde tüketmekte olduğunu söyleyebiliriz. Çoğunlukla tüm meyvelerde olduğu gibi narın da en faydalı kısmının kabuğunda olduğunu söylemek mümkündür.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler