Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Zeki bir çocuk için ebeveynlerin dikkat etmesi gerekenler

Daha zeki ve sağlıklı çocuk her anne babanın içgüdüsel bir isteğidir.

Daha zeki ve sağlıklı çocuk her anne babanın içgüdüsel bir isteğidir. Bunu niçin en başta iş anne babaya düşmektedir. Nasıl mı? Hamilelik sürecinde annenin doğru veya yanlış beslenmesi çocuğun hem zihinsel hem de fiziksel sağlığını belirleyen büyük etkenlerdendir.

çocuk gelişim ustamgeliyor.jpg

Uzmanların uyarılarına kulak asarak hamilelik döneminde başlayan çocuk gelişimi için yapılması gerekenleri anne adayının ve baba adayının araştırarak öğrenmesi gerekir.

hamilelikte sağlık ustamgeliyor.jpg


Dengeli beslenen anne adayı

Beynimizde milyonlarca nöron bulunmaktadır. Bu nöronların artışı ve gelişimi beyin zekasını geliştirdiği için hamile bir annenin düzenli beslenmesi ve düzenli kontrol edilmesi çok önemlidir. Özellikle hamilelik ve emzirme dönemlerinde ise asla sigara ve alkole yaklaşmaması annenin sağlığı ile bebeğin sağlığı için oldukça hayati önem taşımaktadır.

2 yaş anne baba eğitimi ustamgeliyor.jpg


Emzirme mucizesi

Zekâ gelişiminde anne sütü üzerinde kuvvetli bir destekleyici henüz bulunmamıştır. Araştırmalar anne sütünün zekâ gelişi üzerindeki kuvvetli etkisini işaret ederek mutlaka emzirin diyor. Birçok nedenden dolayı anne sütü emmek istemeyen bebeğin, sağılarak anne sütü içmesi sağlanmalı ve asla pes edilmemelidir.

Emzirme süresince annenin bebeğine yumuşak bir ses tonu ile konuşması ve gülümsemesi bebeğin emmeye olan isteğini arttıracak ve anne ile arada kuvvetli bağ oluşmaya başlayacaktır.

çocuk gelişimi ustamgeliyor.jpg


TV izletmek için 3 yaşına girmesini bekleyin

Beyin gelişimi 0-2 yaş arası tamamlandığı için, gelişim süresince çocuğunuzun olumsuz etkilenmesine neden olacak dış etkenlerden çocuğunuzu uzak tutmalısınız. Özellikle televizyon gibi olumsuz ve negatif etkenler çocuğun zekasını tekdüzeye indirgeyerek ekstra katkı sağlamaz.

çocuk uyku düzeni ustamgeliyor.jpg


Yeterli uyku şart

Doğumundan itibaren çocuğun uyku düzeninin beden ve beyin sağlığına uygun ve düzenli olması çok önemlidir. Uykusuz kalan çocuk adapte olma sorunu yaşar ve algılaması zayıflar bu da çocuğun bilgiyi yarım yamalak öğrenmesine ve çabucak unutmasına neden olur.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler