Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dekorasyonda renk uyumu ve taşıdığı önem

Zıt renkler kombine edildiğinde renkler arası çizgi net olacak ve kontrast oluşturulacaktır.

Dekorasyon özellikle ev hanımlarının üzerinde durdukları ve titizlik gösterdikleri konuların başında gelmektedir. Aynı zamanda üzerinde durulması da gereken dekorasyonda alana uygun dizayn oldukça önemlidir.

2018 trend ev dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Geniş, küçük, dar, uzun, kare evinizde dekore edilecek alan nasılsa eşya ebatları ona uygun seçilmelidir. Alan dar ve alçak tavanlı ise seçilecek mobilyanın hem boyutunun hem de boyunun küçük ve kısa olması gerekiyor. Ayrıca bu odanın daha geniş görünmesi için tavanın daha yüksek gözükmesine olanak sağlayacaktır.

Yahut dar olan alanın vakit geçirildiğinde bunaltmaması için zemin rengi dahil beyaz ve krem tonu kullanılması küçük bir alanda oturuyorsunuz hissi yerine tam tersi büyük ve ferah bir mekânda hissi verecektir.

genç odası dekorasyonu ustamgeliyor.jpg


Mekânda renk uyumu ve önemi

İç mekân dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken mekânın büyüklüğü ve genişliği olduğunu asla unutmamalısınız. Hemen sonra gelen renk uyumunun dekorasyondaki önemi evinizin tüm avrosunu belirleyen önemli bir nokta olduğunu unutmamalı ve bilinçli bir şekilde dizayn edilmeli.

ev dekorasyonları ustamgeliyor.jpg

Birbiriyle alakasız renklerde döşenen bir ev göz yorar, içi sıkar ve oldukça kötü bir görüntü oluşturur. Aksine uyum içerisinde ve dekore edilen mekânın her objesi, mobilya, zemin, perde arasında uyumlu geçişler yakalandıysa oldukça modern bir havaya sahip olunur.

2018 ev dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Dekorasyonda renk uyumu denildiğinde akla gelen koyu kahve bir kolalının aynı rengi olan perde fonları, koltuğun renginden olan objeler değil elbette. Dekorasyonda renk uyumu birbirine zıt olan fakat o şekilde de uyum yakalana bilen renklerdir.

dekorasyonda renk uyumu ustamgeliyor.jpg


Zıt renklerin bir arada kullanımı

Zıt renkler kombine edildiğinde renkler arası çizgi net olacak ve kontrast oluşturulacaktır. Kırmız-yeşil, mavi-sar, turuncu-mor gibi zıt renkler açık renk bir fon üzerinde birlikte kullanıldığında göz yormayan ve cıvıl cıvıl bir hava oluşturacaktır.

salon dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Renk üçgenleri halinde de kullanımı tavsiye edilen renkler iki açık bir koyu veya bir açık iki koyu şeklinde kombin edilip oldukça şık ve modern bir görüntü oluşturmaktadır. Soft bir dekorasyon için üç tonunda açık ve pastel kullanımı yeterli olacak iken, üç koyu tonun aynı anda kullanılması pek tavsiye edilmemektedir. Açık renklerin her zaman daha modern ve avantaj sağladığı unutulmamalıdır.

Ev dekorasyonuna dair ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler