Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Omurga sağlığı hakkında bilmeniz gerekenler

Fıtık için kaslarınızı kuvvetlendirecek egzersizler yaparak ağrıyı en aza indirilebilirsiniz.

Hemen hemen hepimiz hareketsiz bir yaşam sürüyoruz. Gün içersindeki hareket sınırımız uykudan uyanıp kahvaltı için bir sandalyeye, oradan araç koltuğuna ve tekrar evdeki kanepeye yapılan geçişlerden ibaret.  Omurga sağlığı için yeterli hareketin yapılmadığı, öne, arkaya, yana eğilmek gibi hareketlerin yapılmaması zamanla ciddi sağlık sorunlarınıda beraberinde getirir.

omurga ustamgeliyor.jpg

Sağlıklı bir omurgaya sahip olmak için gün içersinde yapılması gereken hareketler çömelme, öne eğilme, arkaya eğilme ve yana eğilme gibi omurgayı her yöne hareket ettirmekten geçmektedir.

yanlış oturma şekilleri ustamgeliyor.jpg

Bel ile omurga arasındaki sinirlerin sıkışması sonucu kalça ve ayak bölgesinde oluşan ağrı, karıncalanma ve hissizlik yaşanması fıtığın göstergesidir. Fıtık genel olarak kısıtlı hareketlerle yaşayan, az hareket eden kişilerin yaptığı ani hareketler sonucu oluşabilir. Bel fıtığı için bel kaslarınızı kuvvetlendirecek egzersizler yaparak ve fizik tedavi alınarak ağrıyı en aza indirilebilirsiniz.

omurga sağlığı ustamgeliyor.jpg

Omurga ile ilgili bir diğer sorun halk dilinde kamburluk, tıp dilinde kifoz'dur. Öne eğik oturmak ve omurgayı uzun süre aynı pozisyonda hareketsiz tutmaktan olan bu omurga hastalığı, fark edildiği andan itibaren evde yapacağınız egzersizlerle yavaşlatılabilinir.

omurga eğrili ustamgeliyor.jpg

Aynı zamanda omurga ve kalça bölgesinin hareketsiz oluşu, zaman içinde bel kıvrımının kaybolmasına, azalmasına ve boyun kıvrımının da düzleşmesine neden olur. Buda hem estetik bir görüntünün kaybolmasına hemde sırt ve bel ağrılarına sebep olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler