Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Evde çiçek bakımında dikkat etmeniz gerekenler

Oldukça kolay sanılarak alınan çiçeklerin aslında bakımları için bilgi ve ilgi gerektirdiğini bilmelisiniz.

Çiçek bakımı, herkesin söylediği ve zannettiği gibi kolay ve sorunsuz bir iş değildir. Öncelikli bu bilgiyi vermeliyim ki doğru bilinen ve oldukça kolay sanılarak alınan çiçeklerin bakımlarının bilgi ve ilgi gerektirdiği bilinsin.

afrika menekşesi ustamgeliyor.jpg

Kimi zaman çiçeklerin de bir canlı olduğu ve özel olarak hiçbir şeye ihtiyaç duymadıklarını düşünenler, bilinçsizce çok veya az sulayarak, çok veya az güneş de tutarak öldürdükleri çiçekleri neye bağlıyorlar kim bilir.

evde çiçek bakımı ustamgeliyor.jpg

Şunu söylemeliyiz ki ister evde olsun ister dışarı da çiçek bakımı başlı başına bir sorumluluk olup, her çiçek ayrı ilgi ve bakım istemektedir. Evde çiçek bakımı ise evin aldığı ışığa uygun çiçekler seçmenizi gerektirmektedir. Böylece bakacağınız çiçek daha sağlıklı ve güzel büyüyecektir.

menekşe ustamgeliyor.jpg

Her çiçeğin kendine özel bakım teknikleri vardır. Örneğin; Orkide Çiçeği birebir güneş ışınına maruz kalmaktan asla hoşlanmazken karanlık ortamda da duramaz. Tüm gün, gün ışığı alan mekanlarda yaşar ve gelişir.

çiçek bakımı ustamgeliyor.jpg

Evde çiçek bakımı için aldığınız çiçeğin cinsi ve istekleri hakkında bir araştırma yapmalı ve çiçeğiniz için uygun konumu buna uygun oluşturmalısınız. Sizin kafanızda çiçeğiniz için her ne kadar uygun bir sehpa, zigon üstü varsa da çiçeğinizin buna uygun olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olmanız, çiçeğin ömrü ve sağlığı için oldukça önemlidir.

kalonşa çiçeği ustamgeliyor.jpg

İnsanların bir kısmı yazı ve güneşi severken bir kısmı ise son baharı ve serin havayı sevmektedir. Çiçekler de tıpkı insanlar gibi istek ve yaşam şartlarına sahip canlılardır. Her biri farklı olduğu için sabit bir bilgi çiçek bakımı için yeterli olmayacaktır.

ev bitkisi ustamgeliyor.jpg


Çiçek bakımında sulamanın önemi

Çiçek bakımı ister bahçeniz de ister evde saksınızda olsun sulama işi tıpkı çiçeğin güneş ışınlarına doğru oranda konumlanması kadar önemli ve çiçek için hayati bir durumdur. Fazlaca sulanan çiçekte yetersiz sulanan çiçekte ölüme terk edilmiş demektir. Çiçek sulama rutinini çiçeğinizin cinsine göre ayarlayıp, belli bir rutine oturttuğunuzda çiçeğiniz ömrü kadar sağlıklıca evinizdeki köşesinde yaşayacaktır. Örneğin; salon çiçeği özel bir bakım ve sulama rutini istemeyip toprağı nemli kaldığı sürece oldukça sıkıntısızca yaşayacaktır.

kaktüs ustamgeliyor.jpg

Kaktüs cinsi çiçeğinizse; 2-3 hafta da bir sulanarak yaşayacaktır. Fazla sulandığında çürür ve içi aslen su dolu olan etli yapraklarını dökerek ölür. Çoğu çiçek gibi iki günde bir bilinçsizce sulandığında ölen kaktüs çiçeği doğru bakıldığında yıllar sürebilir. Tüm bunlardan anlaşıldığı gibi evde çiçek bakımı doğru konumlandırma ve doğru çiçek sulama ile oldukça bağlantılıdır.

Çiçek bakımı ve  hizmetlerine dair tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler