Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yürüyüş yapmanın faydaları

Düzenli yürüyüşün kalp, damar sağlığını koruduğu gibi, zihinsel sağlığı koruduğunu biliyor muydunuz?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verileri; dünya nüfusunun yüzde 23’ünün hareketsiz yaşam sürdüğüne ve bu durumun tüm ölüm nedenleri arasında 4. sırada yer aldığına işaret ediyor. Önemli bir fiziksel aktivite olan yürüyüş hem sağlık hemde fiziksel olarak bir çok faydaya sahiptir.

yürüyüş ustamgeliyor.jpg

Düzenli yürüyüşün kalp, damar sağlığını koruduğu gibi, zihinsel sağlığı da korumaktadır. Yürüyüşün bağzı kanser cinslerinden koruduğu, dolaşımı hızlandırdığı da bilimsel veriler arasındadır. Hafızayı güçlendiren yürüyüş Alzheimer hastalığına yakalanma riskini de en aza indirmektedir. Stres, tansiyon ve kolestrolü düzene sokar ruhu dinlendirir ve bedenin D vitamini eksikliğini destekler.

kilo kontrolü ustamgeliyor.jpg

Yürüyüş yapmak fazla oranda oksijen almanızı sağlar bu durumda kan dolaşımınızın düzene girmesini ve metabolizmanızın daha iyi çalılmasını neden olur. Yürüyerek zayıflama da halk arasında yürümenin en bilinen özelliklerden biridir. Kilo kontrolü için en sağlıklı yöntemlerden biri olan yürüyüş, düzenli ve tempolu olarak günde yarım saat yapıldığında 200 kalorinin atılmasına yardımcı olacaktır.

yürüyüşle hızlı kilo verme ustamgeliyor.jpg

Bunun yanı sıra diyetle desteklenen yürüyüş diyabet hastalığına da iyi geldiği uzmanlarca söylenmektedir. Yürüyüşle hızlı kilo vermek isteyen 60 kg ağırlığındaki bir kişi, 75 kalori yakmak için, 30 dakika boyunca yaklaşık 2 mil yürüyüş yapmak durumundadır.

yürüyüşle hızlı kilo ustamgeliyor.jpg

Yürüyüş esnasında dikkat edilmesi gerenler şöyledir;

*Yürüyüş esnasında bol bol su tüketin.

*Güneşin yoğun olduğu saatlerde yürümeyin.

*Yürümeden önce yürüyüşe uygun ayakkabı giyinin.

*Oksijen seviyesi yüksek ve açık alanlarda yürümeye özen gösterin.

*Düzenli ve tempolu yürüyün.

Bu kurallara uygun bir yürüyüş sağlığınız ve fiziğiniz için için en doğrusu olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler