Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kırışıklıkları önlemek için yüz jimnastiği

Kırışıklık gibi kötü görünüme neden olan kusurlardan kurtulmak için yüz jimnastiği yapmalısınız.

Çoğumuzun jimnastik dendiğinde aklına gelen yalnızca vücut için yapılan, form tutmak ve daha fit kalabilmek için düzenli düzensiz yapılan spor gelir. Yüzümüz vücuttaki en dikkat çeken bölgedir. Kırışıklık, sivilce, akne gibi kötü görünüme neden olan kusurlardan kurtulmak için kozmatik ürünlerini boca ettiğimiz yüzümüz, aslında jimnastiğe en ihtiyaç duyan bölgemizdir.

Yüz yogası olarakta bilinen yüz jimnastiği düzenli yapıldığında yaşlanma karşıtı olduğu gibi sivilce ve aknelerinde oluşmamasını sağlayacaktır. Tıpkı düzenli yapılan sporun vücudu fit ve sıkı hale getirmesi gibi, yüz jimnastiğide yüzde oluşan mimik çizgilerini en aza indirir ve hatta yok eder. Kan dolaşımını jimnastikle sağlayarak akne ve sivilce oluşumunu da durdurur.

Yüz ve boyun jimnastiği üzerine Fransa’da eğitim almış olan ve 8 yıldır Türkiye’de yaşayan Hug, “Kasların hareketlenmesi ile yüz kaslarında belirgin bir sertleşme ve ciltte gerilme meydana gelir.” diyor ve devam ediyor; “Doğal olarak cilt yüzeyindeki kırışıklıklar ve sarkmalar azalır, daha diri ve genç bir görünüm elde edilir.”

Gün içersinde otururken, yatarken, işteyken, tv başındayken hiç fark etmez düzenli olarak yarım saat yüz jimnastiği yapmanız estetik ameliyatlardan, kozmatik kullanımından ve yüz sarkması sorunundan kurtulmanızı sağlayacak.

yüz sarkması ustamgeliyor.jpg

Yanak

Yanaklarda gevşeme, gevşemeye bağlı sarkma karşıtı olarak 'X' ve 'U' harflerini sık söylemelisiniz. Elmayı ısırarak yemeli ve yanaklarınızı parmaklarınızla geriye doğru gererek bir kaç snaiye beklemelisiniz.

jimnastik ustamgeliyor.jpg

Göz çevresi

Göz çevresi sarkmaya, şişmeye ve kırışmaya en müsait bölgedir. İnce deriye sahip olması en hassas ve cildiniz kuruysa en çabuk kırışan bölgedir. İki elinizin işaret ve orta parmağı ile şakaklardan tutup geriye hafifçe çekin ve gözlerinizi kapatıp açın.  Aynı zamanda her iki elinizin işaret ve orta parmağı ile şakaklardan tutup geriye hafifçe çekin ve gözlerinizi kapatıp açın. Günde 10 'nar saniyeden 15 kere bu egzersizi yapın.

yüz gerdirme ustamgeliyor.jpg

Boyun

Boynunuza aşağıdan yukarı doğru masaj yapın. Başınızı geri sarkıtarak alt dişlerinizi üst dudağınıza dokundurup çekin. Bu işlemi günde 15 defa yapın.

yüz jimnastiği.jpg

Ağız çevresi

Ağzınızı konuşurken 'O' harfi çıkarır konuma getirin. Başparmağınızı burun altına koyup, orta parmağınız ile başparmağın yanından başlayarak dudak altınıza kadar 10′ar kere masaj yapın.

Alın

İşaret parmağınız ile alnınıza daireler çizerek masaj yapın. Bunu günde 15 kere tekrarlayın.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler