Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ev dekorasyonu ve boya badana işleminin birbiriyle bağlantısı nedir?

Boya ev dekorasyonunun en önemli ve etkin parçalarından biri olup kişisel zevkinizi yansıtır.

Boya badananın ev dekorasyonu ile olan bağlantısı herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Dekore edilen mekânın tarzına uygun mobilyadan önce doğru renk belirlenmeli ve doğru şekilde uygulanmalıdır. Mobilyalar ile boya renginin uyumu oldukça önemlidir. Bu iki öğenin uyumu ne kadar iyi olursa yaşaması huzur veren evlerin sayısı da o kadar fazla olur.

ev-dekoru.jpg


Dekore edilen mekânın boyası neye göre seçilir?

Boya rengi seçimi neye göre seçilir dendiğinde verilecek sabit ve tek bir cevap olmamakla birlikte birçok şeye bakılmalıdır. Dekore edilen mekânın tarzına uygun olarak seçilecek boya rengi yaşam alanınızın ferahlığı ve ortama nüksedecek huzurun en önemli etkenidir.

oda-rengi-dekoru.jpg

Yine bakıldığında bir evin doğru dekore edilmesindeki ilk faktör iç cephe boyası olup, evin şekline ve metre karesine göre boyanın rengi seçilmelidir. Örneğin; küçük bir eve koyu renklerin uygulanması evin basık ve dar görünmesine neden olacaktır. Boya badana renkleri içerisinden doğru tercihi yapabilmekte bu nedenle oldukça önemli nitelikleri oluşturmaktadır.

iç-mekan-boyama.jpg

Küçük ev ve ofislerin boyasında açık renklerin kullanılması yani; krem, fildişi ya da beyaz rengin tercih edilmesi küçük mekânların daha ferah ve geniş görünmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda dar ve alçak tavanları beyaza boyamakta mekânınızın büyük görünmesine yardımcı olacaktır.

boya-işleri.jpg

Büyük mekânlar için kullanılacak iç mekân boyası, küçük evlere nazaran daha koyu tonlarda olabileceği gibi mobilyaların açık tonlarda kullanılmasıyla dengelenmelidir. Geniş bir odanın boyanmasında kullanılacak koyu tonlu boyanın mutlaka açık ve orta koyulukta olan mobilyalarla dengelenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde mekân ne kadar büyük ve geniş olursa olsun ortamda kasvetli bir atmosfer oluşacaktır ve kısa sürede içeride huzursuz ve bunaltıcı bir hava oluşacaktır.

oda-boyası.jpg


Ev dekorasyonu
ile boya renginin birbiriyle ne kadar bağlantılı olduğunu görmek için boya badana yapıp bitirmenin şart olmadığını anlamalı ve yanlış seçimlerle evin bunaltıcı bir ortama dönüşmesini engellemelisiniz. Evinizde boya yapmaya karar verdiğinizde ilk olarak hangi cins boya yapacağınıza karar vermekle başlamalısınız. Su bazlı boyanın içersinde bulunan silikon sayesinde silinebilir olması son dönemde evlerde ve ofislerde sıkça tercih edilen boya cinsi olmasını sağlamıştır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler