Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Emziren annelerin dikkat etmesi gereken kurallar

Emziren anne, beslenme alışkanlıklarından zarar veren besinleri çıkartmalı ve çok daha fayda sağlayacak gıdaları tercih etmelidir.

Hamilelik sürecinde hele de ilk kez anne olacaksanız aklınızda birçok soru ve heyecan vardır. Bunların cevap bulması için bebeğinizi kucağınıza almanız gerekir. Zaman geçer ve siz bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Bu süreçten sonra kafanızda netleşen bazı şeyler olsa da artık gündeminizin değiştiğini kısa sürede anlarsınız.

Hamilelik.jpg

Yeni gündeminiz ise ‘emzirme’ konusudur. Peki, bebeğiniz için doğal ve sağlıklı bir antibiyotik ilaç görevi gören anne sütünün çok daha faydalı bir hale gelmesi için yapılması gerekenler nelerdir?

emziren anne ne yememeli ustamgeliyor.jpg

İlk olarak bilmeniz gerekiyor ki emzirirken diyet yapmanıza hiç gerek yok. Fakat emziriyorken, beslenme alışkanlıklarınızdan zarar veren ve faydası olamayan besinleri çıkartarak yerine çok daha fayda sağlayacak gıdaları tercih etmeniz gerekecektir.

anne diyet listesi.jpg

Bu süreçte yapacağınız anne diyet listesi ilk hedef olarak beslenmenin çok daha kaliteli olmasını hedeflemektedir. İkinci hedef olaraksa zayıflamayı amaçlamaktadır. Fakat bunun da bilinçli yapılması ve sütün kalitesi asla azaltılmamalıdır.

ılık su faydaları.jpg


Bol su tüketin

Su bir mucizedir ve oldukça önemsenmelidir. Anne adayının hem hamilelik sürecinde hem de doğumdan sonra bol bol su tüketmesi gerekmektedir. Sıvı tüketiminin anne için oldukça önemli olduğunu sık sık vurgulayan beslenme uzmanı, annenin bir günde 10 ila 12 bardak arasında su içmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Çocuğu emzirme öncesi ve sonrasında da su tüketmenin annenin su kaybı yaşamasını önlemeye yardımcı olmaktadır.

Emziren Kadinlar OrucTutabilirmi.jpg

Emziren anne diyeti yaparken gün içerisinde doğru oranda kalori almaya dikkat etmelisiniz. Emzirme süresince oldukça fazla kalori harcamanız gün içerisinde yaklaşık 500 kalori almanız gerektiği anlamına gelmektedir.

emziren annenin yapması gerekenler.jpg

Ancak dikkat etmeniz gereken kullanacağınız gıdaların asla trans yağlar olmaması ve tükettiğiniz gıdaların mutlaka sağlığınız için faydalı olmasıdır. Trans yağlardan oluşan, sağlıksız besinlerden aldığınız kalori vücudunuza kilo olarak yapışır. Kimi zaman kaçamaklar yapmanız elbette mümkündür. Ancak bunu yaparken dikkatli olmaya dikkat etmeniz gerekir ve asla aşırıya kaçmamanız gerekir.

yaz meyveleri ustamgeliyor.jpg

Meyve ve Sebze ile samimiyet kurun

Elbette bu tüm insanlık için geçerli olan bir kuraldır. Ancak emziren anne adaylarının bu kurala mutlaka uymaları gerekir. Aksi halde sütün kalitesi yeteri kadar vitamin içerikli olmayacaktır. Hem annenin beden sağlığı için hem de bebeğin beslenmesi için meyve ve sebzeyi hayatınızın merkezine koymanız gerekir.

Emziren anne diyeti.jpg

Bu konu hakkında USDA (Amerika Birleşik Devleti Bakanlığı) yapılan bir araştırmaya göre gün içerisinde bir tabak sebze ve bir tabak meyve yemenin sağlık açısından mükemmel faydaları olduğu öne sürülmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler