Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dekorasyonun ana unsuru doğru renk seçimi

Uzmanlar birçok iç mekan dekorasyonu uygulamalarında dekorasyonun amacına yönelik renk seçimleri yapmaktadır.

Uzmanların bangır bangır bağırdığı ‘’dekorasyonda renk önemli’’ konusu nedir neden bu kadar önemlidir gelin birlikte bakalım. Renk evinizin iç giyimidir diyebiliriz.  Tıpkı sizin özenle giyinip çıktığınız da kendinizi mutlu ve özgüvenli hissettiğiniz gibi evinizi de giydirirken tıpkı kendiniz giyinmişsiniz gibi hissetmelisiniz.

dekorasyonda renk uyumları ustamgeliyor.jpg


Mutlu hissetmek için doğru renk uyumunu yakala

İşte tüm mesele bu. Mutlu hissetmek. Fakat dikkat etmeniz gereken husus, mutlu hissederken aldanmamak. Bazı renk tonları ilk etapta mutlu hissettirseler de zamanla sıkmaya, boğmaya ve negatif hislere sebep olabilmektedirler. Bu durumdan da ancak ev dekorasyonunda doğru renk kullanımı hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olarak uygulayabilirsiniz.

genç odası dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Uzmanlar birçok iç mekan dekorasyonu uygulamalarında dekorasyonun amacına yönelik renk seçimleri yapmaktadır. Örneğin kırmızı rengi iştah açıcı özelliklerine sahip olduğu için genelde kafe, restoran gibi yemekle ilgili sektörlerin dekorasyonunda kullanılmaktadır.

2018 ev dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Evinizi rast gele renklerle dekore ettiğiniz taktirde kısa süre içerisinde uyumsuzluğun, içinize vereceği sıkıntı ve huzursuzluğu yaşamanız muhtemeldir. Renk uyumundaki kasıt aynı renk ve renk tonların kombini değildir. Zıt renklerin de birbiriyle uyumu dekorasyonda uygulanan durumlardandır.

dekorasyonda renk uyumu ustamgeliyor.jpg

Bilinçli uygulanan renk seçimi ve renk uyumu, iç mekan dekorasyonu konusunda uygulama yapılan alana girildiğinde iç de oluşan bir mutluluğa, sevinç ve huzura sebep olacaktır. Uzmanların renk seçimlerinde kişilerin yaptıkları hataların çocukların daha agresif, içe kapanık, huzursuz ve huysuz olmalarına sebep olunacağına işaret etmiştir.

ev dekorasyonları ustamgeliyor.jpg

Ev dekorasyonunda doğru renk kullanımı denildiğinde yalnızca salon, misafir odası değil özellikle çocuk odalarının da renkleri hakkında ebeveynlerin ciddi bilgi sahibi olması gerekir. Aksi taktirde yanlış renk seçimi çocuğun psikolojik olarak sıkıntı yaşamasına neden olabilir. Evinizde oluşturacağınız renk kombini için dikkat etmeniz gereken bir diğer unsursa, az ışık alan mekanınızın renk seçimini mutlaka açık tonlarda yapmanız olacak. Çok sevdiğiniz için koyu olan bir rengin kullanımı az ışık alan mekân için oldukça yanlış bir seçim olacaktır.

2018 trend ev dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

İlla kullanımı isteniyorsa, koyu renk küçük obje ve alanda kullanılmalı fakat ana ve blok renkler her zaman çok daha açık olmalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler