Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bebek duşu baby shower için hazır mısınız ?

Lügatımıza çok yeni giren baby shower ne demek ve nereden geldi sorularını sizler için cevapladık.

Lügatımıza çok yeni giren baby shower ne demek ve nereden geldi sorularını sizler için cevapladık; Amerika'dan ülkemize gelen bebek geliyor partisi, birebir kelime çevirisinde 'bebek duşu' anlamına gelmektedir. Aslen anlatılmak istenen bebeğe yağan hediyelerin duş etkisi oluşturmasını anlatmaktır.

baby shower.jpg

Baby shower hakkında en önemli nüans baby shower partisini yapan kişinin anne adayının en yakın bir veya iki arkadaşının olmasıdır. Hatta kutlama da yine arkadaşın evinde yapılır. Buradaki hedef kutlamadan sonra anneyi toparlama gibi yorucu işlerle uğraştırmamaktır.

baby shower masa süsleme ustamgeliyor.jpg

Baby shower ne zaman yapılır ?

Parti hakkındaki ikinci önemli nüanssa etkinliğin çocuk doğmadan önce yapılmasıdır. Bu sırada anne ve baba bebeğin ihtiyaç listesini internette paylaşır ve düzenleme yapan arkadaşı organize ettiği davetlilerle listeden alınacakları alarak parti esnasında anneyi hediye yağmuruna tutarlar.

baby shower hediyelikleri ustamgeliyor.jpg

Türk kültüründe yeni doğan çocuğa doğmadan önce değil de doğduktan sonra hediye alınır, doğum yapan loğusa anneyi görmeye giderek loğusa şerbeti içilir ve bebeğe hediyesi (yakınları altın takar) verilerek anne çok rahatsız edilmesin diye ziyaret kısa tutulur.

baby shower süslemeleri ustamgeliyor.jpg

Baby shower partisi hayatımıza girdiğinden beri değişen bebek görme merasimi anlayışı artık daha çok yeni sistemle bebek doğmadan önce yapılıyor.

baby shower masası ustamgeliyor.jpg

Annenin bebeği için ihtiyaçlarını listeleyerek vermesi, hala tam anlamıyla rahat olarak yapılan bir kısım olmasada baby shower partisi annenin ve arkadaşlarının güzel vakit geçirmesini, lezzetli ikramlıklar eşliğinde bebeğe gelen hediyeleri incelemesini ve bol sohbet ile eğlenceyi bir arada yaşamasını sağlar.

baby shower davetli masası ustamgeliyor.jpg

Özellikle kültürümüzde eskilerden bu yana gelen ve hala az da olsa var olan kadınların altın günü mantığını anımsatan baby shower etkinliği son dönemde 10 hamileden 5'inin yaptığı bir etkinliğe dönüşmüştür.

baby shower ustamgeliyor.jpg

Tıpkı düğünü olan çiftlere destek olmak adına yapılan düğünde takı takma merasimi gibi bebeği olacak aileye bebeğin ihtiyacı olan gereçleri alman anne ve babanın bebek doğduktan sonra başlayacak masraflarına az da olsa katkıdan bulunmak olduğu için Türk kültürüne çokta aykırı bir yapısı bulunmamaktadır.

bebek kurabiyeleri ustamgeliyor.jpg

Ufak bir tavsiye; Partiyi düzenleyecek olan arkadaş veya arkadaşlar bu tarz konularda deneyimli değilseler mutlaka bu işi, işinde usta deneyimli bir organizasyon şirketine yaptırarak kötü sonuç almaktan ve ele yüze bulaştırmaktan korunsunlar.

Baby Shower için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler