Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İş stresini azaltan atıştırmalıklar

Rutin yaşamımızda strese girmemizi tetikleyen bir çok etken bulunmaktadır.

Rutin yaşamımızda strese girmemizi tetikleyen bir çok etken bulunmaktadır. Bunlardan biride tüketteiğimiz besinler olarak uzmanlar tarafından belirlenmiştir. Besinlerin vücuda sağlık mutluluk açısından kattıkları herkes tarafından bilinirken, tüketilen gıdaların doğru tüketilmesinin gereksiz oluşan streslerden kurtaracak bir aracı olduğunu da söyleyebiliriz.

Bir çok araştırmada çalışan mutluluğuyla iş stresinin bağlantılı iki unsur olduğu göstermektedir. Stres iş hayatında belli bir ölçüde iyi ve yararlı olduğu fakat belli ölçüden sonra çalışanları mutsuz ettiği görülmektedir.

stresle nasıl başa çıkılıyor ustamgeliyor.jpg


İş stresine neden olan unsurlar nelerdir?

- Yoğun çalışma süresi

- Çok daha başarılı olma isteği ( hırsı )

- Başarısızlık kayısı

- Olumsuz çalışma koşulları

- İş ile ev mesafesinin uzunluğu gibi bir çok neden iş hayatında oluşan strese neden olmaktadır. Stresle başa çıkmanın yolları arasında faydalı besinlerle beslenerek var olan stresi en aza indirmek mümkündür ve oldukça faydalı bir yöntemdir.

Badem, kuru kayısı, avakado, balık, turunçgiller, yulaf gibi özellikle B vitaminleri C ve E vitamini içeren besinler ve sağlıklı atıştırmalıklarla azaltmak mümkündür.

stresle başa çıkmanın yolları ustamgeliyor.jpg


İş stresi
azaltan besinler:

İş stresi azaltacak besinle ile iş ortamında yaşadığınız bir takım sorunları strese çevirmeden boşvereceğiniz gevşemenize ve rahatlamanıza yardımcı olacak belli başlı besinler şunlardır;

papatya çayı.jpg


Papatya çayı

Papatya çayı içerdiği besinler ile gevşemenizi, stresli anda rahatlamanızı sağlayan bir besin olup, sıkı bir antidepresan etkisi sağlamaktadır.

çikolata ustamgeliyor.jpg


Bitter çikolata

İş stresi için işe yarayan diğer bir besin ise bitter çikolatadır. Kakaonun içerisinde bulunan feniletilamin isimli madde endorfin ( mutluluk hormonu) salgılıyarak kişide oluşan stresi yok eder ve mutluluk hormonu salgılar.

balık yemekleri.jpg


Balık

Balık tüketimi de stresle başa çıkma yolları arasında oldukça etkili besinlerdendir. Yoğun çalışma saatleri içerisinde oturup balık yemeye fırsat bulamayanlar ton balığı tüketerek aynı etkiyi görebilirler. B vitamini, Magnezyum ve potasyum bakımından oldukça zengin olan balık, stres yönetimi konusunda oldukça işinizi kolaylaştıracak besinlerdendir.

stres azaltan yiyecekler ustamgeliyor.jpg


Badem

Badem insan beynine gelişim ve sağlık için gerekli bie besindir. İçerisinde bulunan B2 ve E vitaminleri sayesinde stresin azalmasında büyük rol oynar.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler