Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Alçak tavanlı evi olanlar için evi geniş gösterecek dekorasyon önerileri

Alçak tavanların daha yüksek görünmesini sağlayacak makalemize göz atın!

Özellikle son yıllarda inşa edilen küçük konutlardan kısılan her metre kare enlem ve boylamın kısılması kar olarak görülmektedir. Artan nüfusun bahane olarak gösterilmesi ne kadar geçerli bir neden bilinmez ama bizlere bu alçak tavanlı inşa edilen evlere doğru dekorasyon yaparak daha geniş göstermekten başka bir çare de kalmıyor ne yazık ki.

cati-kati-dekorasyon.jpg


Alçak tavanlı ev dekorasyonu
nasıl yapılır?

Alçak inşa edilen evlerin tavanları yanlış dekorasyon ile birleşince ortaya boğucu ve basık görünümlü evler çıkmaktadır.

dekor_önerileri.jpg

Bundan yıllar önce evlerde tavan yüksekliği öncelerden 4 metre yüksekliğe sahipken şimdilerde 3 metreye kadar düşmüştür. Bu durum tavanları alçak olan evler için dekorasyonun daha fazla önem kazanması anlamına gelmektedir.

alçak-tavanlı-evler.jpg


Alçak tavanlı ev dekorasyonu
konusunda ilk olarak duvarlardan başlamalısınız. Uzun çizgileri olan şık bir duvar kâğıdı zeminle tavan arasındaki mesafeyi olduğundan yüksek gösterecektir. Yatay çizgili duvar kâğıtları odanızı geniş gösterirken tavan ve zemin arasındaki mesafeyi daha kısa gösterecektir.

alçak_tavanlı_ev.jpg

Alçak tavanlı ev dekorasyonu için diğer önemli dekorasyon kurallarından biri de uzun mobilya kullanmaktır. Koltuk, dolap, masa gibi mobilyaların boyutlarının daha alçak tercih edilmesi odanızdaki tavan boyunu olduğundan yüksek gösterecektir.

salon-ustamgeliyor.jpg

Alçak tavan olan odanızın daha uzun görünmesi için bir diğer kural ise aşağıdan yukarıya doğru açılan bir renk paleti tercih etmektir. Duvarınızın en alt kısmından koyu olarak başlayan rengin yukarı doğru açılması odanızın daha yüksek görünmesini sağlayacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler