Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yepyeni bir dekorasyon akımı: Lagom!

Rahat ve etik bir yaşam için sadeliği savunan Lagom stili sade yaşamın daha konforlu olduğunu savunur.

Lagom başlığından da anlayacağınız gibi taptaze bir dekorasyon akımıdır. Danimarkalıların evde keyif yapma becerisinin eve yansıması Hygge akımı, yaşam kozalarında oluşturulan sıcak ve samimi kurgular, yumuşak tekstiller ve davetkar düzenlemelere işaret ederken bugün İsveçlilerin yaşam sanatı Lagom anlayışı Hygge'nin yerini alıyor.

Lagom stili.jpg

İsviçre de Lagom 'ne çok, ne az, yeteri kadar' anlamına gelmektedir. Rahat ve etik bir yaşam için sadeliği savunan Lagom stili sade yaşamın daha konforlu olduğunu savunur. İskandinav dekorasyonun minimalize edilmiş hali olarakda adlandırılan Lagom dekorasyon evinize düzeni sadeliği yansıtan mükemmel bir tarz olarak karşımıza çıkıyor.

lagom ev stili ustamgeliyor.jpg

İsviçreden ülkemize gelen bu dekorasyonun bizden istediği ilk şart 'sade olunması ' dır. Azaldıkça çoğalma anlayışıyla sadece evinizde değil gardolabınızda, mutfak dolaplarınızda, çantalarınızda, ayakkabılarınızda sadeleşmekten bahseden Lagom stili sadeleşmenin özgürleşmek olduğunun da altını çiziyor.

lagom dekorasyon ustamgeliyor.jpg

Lagom dekorasyon konseptini evlerinde uygulayan isveçliler doğa ile uyum içersinde yaşayarak, doğayı ve doğaya ait her unsuru hayatlarının merkezine taşırlar. Lagom'a göre bambu, ahşap, hasır yüzeyler, keten dokular, toprak ve mineral tonlarının egemenliğinde. Organik formlarla şekillenen tasarımlar ferah ve aydınlık mekanlarda hafifletilmişlik hissi oluşturuyor.

Lagom ev dekorasyonunu ustamgeliyor.jpg

Ünlü mimar akademisyen Mies Van der Rohe'nin dediği gibi 'az çoktur' anlayışıyla yaşam alanlarında yalnızca ihtiyaç olan mobilyanın olması, boş alanların oluşturulması, uzun yıllar kullanılacak eşyalar olması ve nötr tonlarla insanı yormamasını baz almıştır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler