Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yangın sonrası temizlik için iki seçenek

Yangın sonrası temizlik işi her temizlik firması tarafından yapılmayan ve yalnızca özel eğitimli ekipler tarafından yapılan bir iştir.

Yangın sonrası temizlik herhangi bir temizlik işi gibi rutin bir durum değildir. Oldukça özenli ve ekip ile yapılması gereken bu iş ekipman parkuru ile yapılması gereken özel bir temizlik işidir. Yangın sonrası temizlik işi her temizlik firması tarafından yapılmayan ve yalnızca özel eğitimli ekipler tarafından yapılan bir iştir.

yangın sonrası temizlik ustamgeliyor.jpg

Yangın bittikten hemen sonra yapılan temizlik oldukça güç bir iş olup, temizlik esnasındaki görevlilerin yangın mekanının sahiplerine gerekli bilgiyi doğru şekilde aktararak yangından sonra kullanılabilecek eşyaların bilgisini vermelidir. Yangın sonrası temizliğin normal temizlik işlerine nazaran oldukça zor olduğunu söyledikten sonra bu işi bir temizlik firması yerine kendiniz yapmak istiyorsanız bilmeniz gerekenler ve izlemeniz gereken yol şöyledir;

yangın temizliği.jpg


Yangın sonrası temizliği yapmak için;

  • İlk olarak yapmanız gereken yangından sonra kötü koku ve is olan mekânı havalandırmak olacaktır. Oluşturacağınız hava sirkülasyonu sayesinde olası zehirlenmeyi de önlemiş olursunuz.
  • Temizliği başlarken ve temizlik esnasınca maske ve eldiven kullanmalısınız.
  • Oluşan yangın çok büyük çaplı değilse duvar ve tavanda oluşan is izlerini kuru ve temiz bir sünger yardımıyla temizleyebilirsiniz. En sık yapılan yanlışlardan biri olan ıslak bez veya sünger kullanımı isin duvara veya tavana çok daha fazla yayılmasına neden olarak işinizi zorlaştıracaktır.
  • Yangın temizliği için mutlaka ihtiyacınız olacak gereçlerin başında merdiven vardır. Her yere temas eden yangın isini temizlemek içinde mutlaka merdiven kullanmalısınız. Bina ve apartman temizliği için her zaman merdiven şarttır.
  • İsi ve kurumu kuru sünger yardımı ile temizledikten sonra, mikro fiber bez yardımı ile tiner veya alkol kullanarak tekrar silin.
  • Su veya deterjanı ilk etaplarda kullanmayın.
  • Mekânda bulunan buzdolabı, çamaşır makinası, televizyon gibi elektronik eşyalara şarteller açıkken temas etmeyin.

yangın sonrası temizlik.jpeg


Yangından sonra oluşan yanık kokusundan kurtulmak için yapılması gerekenler;

Küçük çaplı yaşanan yangından ve temizliğinden sonra mekânda hala yanık kokusu olabilir. Bu kokudan kurtulmak için öncelikle mekânı bolca havalandırmalısınız.  Zemini tiner veya alkol yardımıyla temizce sildikten sonra ve duvar ve tavanlarda alkolle is ve kurundan arındıktan sonra su ve deterjan yardımı ile temizce ve her gün silin. Düzenli bir şekilde silinen mekan ve mobilyalar her gün havalandırıldığı takdirde kısa süreden yanık kokusundan arınacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler