Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Türkiye’de en çok tercih edilecek zemin kaplama hangisidir?

4 mevsimi eşit yaşayanların hangi zemini kullanmaları gerektiği konusunda belli kurallar bulunmamaktadır.

Türkler, Osmanlı'dan bu yana şah şalı ve gösterişli yapıtlara önem veren bir millet olmakla birlikte, günümüz şartlarında bu büyük gösterişleri dar apartman dairelerinde çok da yansıtamamaktadırlar.

fayans ustası ustamgeliyor.jpg

Yaşam alanlarına zor yeten evlerde, serbest yaşam alanları oluşturmak adına olabildiğince minimalist dekorasyon haline getirilen evler gösteriş ve şatafattan oldukça uzak dekore edilmektedir. Gösteriş sevenler için, ihtişamlı gösterişli desenli mermer döşeme kullanılabilir. Özellikle salonlarda tercih edilen kendinden desenli altık varaklı mermerle misafir ağırlama kültürüne çok önem veren Türk toplumu için tercih edilen zemin döşeme seçeneklerinden biridir.

fayans döşeme.jpg

Türkiye 'nin sıcak ve kırsal bölgelerinde yaşayanların daha çok fayans döşeme kullandıklarını görüyoruz. Bu kavurucu sıcaklarda halı kullanmayıp fayansı kullandıkları ve evlerin ferahlaması için ev içindeki fayansı yıkadıklarından dolayıdır.

parke döşeme.jpg

Daha soğuk ve kırsalda yaşayanlarınsa, daha çok ahşap döşeme ve laminat parke kullandıklarını, sıcak yalıtımına verdikleri önemden dolayı olduğunu söyleyebiliriz.

parke döşeme ustamgeliyor.jpg

Türkiye'de olup da metropoller de yaşayan ve 4 mevsimi eşit yaşayanların hangi zemini kullanmaları gerektiği konusunda belli kurallar bulunmamaktadır. Tarzına ve zevkine en uygun döşeme modelini tercih edilebilirken, tek dikkat edilmesi gerekenin banyo, mutfak gibi mekanlara ıslandığında kabaracak parke cinsleri tercih etmemeleri olacaktır.

parke fiyatları.jpg

Kullanacağınız döşemenin odanızın büyüklüğünü ve mobilyalarınızın tarzına uygun seçilmesi evinizdeki havanın daha şık olmasını sağlayacaktır. Zemin döşemede eviniz çok büyük değilse seçimlerinizi mutlaka açık tonlardan yapmanız gerekecektir.

Zemin döşeme ve kaplama işleriniz için ihtiyacınız olan tüm ustalar Ustamgeliyor.com'da.

1 Yorum

  • Slm gerçekten derinlemesine ve faydalı bilgilerle dolu bir yazı olmuş emeğinize sağlık

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler