Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sigaradan 5 doğal yöntemle uzaklaşabilirsiniz

Kötü bir alışkanlık olan sigaradan uzaklaşmak istiyorsanız bu gıdaları bol bol tüketin..

Kötü bir alışkanlık olan sigara, tüm zararlarının bilinmesine rağmen hala içilmeye devam edilmektedir. Eğer sigara içiyor ve bırakmayı düşünmüyorsanız şimdi önereceğimiz maddeleri mutlaka tüketmelisiniz.

limon suyu-faydaları.jpg

  • Limon suyu

C vitamini,  sigarayı bırakmanız için ihtiyacınız olan vitaminlerin başında gelir. Düzenli ve belli miktarda alınan C vitamini sigaradan uzaklaşmanız için size yardımcı olacaktır. Sıkı meyve sıkacakları ile kendi kendinize yapacağınız doğal limon suyunuzu sabahları kahvaltıda, öğle aralarında veya günün herhangi bir saatinde tüketebilirsiniz. Böylece kısa süre içersin de sigarayla aranıza mesafe girdiğini ve eskisi gibi istekli içemediğinizi göreceksiniz.

meyan kökü-şerbeti.jpg

  • Meyan kökü

Balgam söktürücü özelliği ile tanınan meyan kökü, aynı zamanda da sigarayı bırakmak için de oldukça etkili bir bitkidir. Sigara içme isteği geldiğinde meyan kökü çiğneyerek sigara istediğinizin azalmasını sağlayabilirsiniz.

kereviz-sigara.jpg

  • Kereviz

Karaciğer sağlığına birçok faydası olan kereviz, yapılan bir araştırma sonucunda bol bol tüketilmesinin kişinin nikotin ihtiyacını gidereceği ve cildi gençleştireceği görülmüştür. Sigara bağımlısı olan kişilerin sigarayı bırakmak istediklerini ancak çoğu zaman buna cesaret edemedikleri bilinmektedir. Gıdalardan alınacak birçok vitamin takviyesi ile bu kötü alışkanlıktan uzaklaşmak mümkün. Düzenli olarak tüketeceğiniz bu besinler ile oldukça rahat bir şekilde sigaradan uzaklaşabilirsiniz.

keçiboynuzu.jpg

  • Keçiboynuzu

Akciğerlerinizi temizlemeye yardımcı olacak besinler; sarımsak, alisin içeriği ile akciğerinizi temizlemeye yardımcı olur. Ebegümeci çayı, sigaranın etkilerini silip, aç karnına tüketileceğinde akciğer temizlenmektedir. Aynı zamanda keçiboynuzunu geceden su dolu bir bardağa koyarak sabah aç karnına içtiğiniz takdirde hem karaciğer temizlemesi yaparak hem de sigaradan soğumuş olursunuz.

zencefil-elma.jpg

  • Zencefil/elma/tarçın

Bu mucizevi üçlü ise kaynatılarak çay yapıldığı takdirde akciğerlerinizin temizlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Özellikle sabahları aç karna içtiğinizde çok daha etkili olacak bu karışım sigaradan soğumanıza yardımcı olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler