Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İş ve aşk stresinden kurtulmak için yoga yapmaya ne dersiniz?

Stres herkesin yaşamında olan bir karın ağrısıdır. Eğer siz de artık stresten kurtulmak istiyorsanız bu yazı tam da size göre.

Yoga hakkında bir fikri olmayanlar, ilk kez yoga yapacak olanlar için yogayı anlatacak olursak; yoga fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak tüm ele alınması gerekenleri ruhen ele alan bir spor dalıdır.

yoga.jpg

Yogaya henüz yeni başlayanlar belki bilinçlenerek belki de kulaktan duyma şekilde ne kadar sağlıklı olduğunu duyarak ilk adımı atmaktadırlar. Ancak doğru olanın yoga yapmaya başlamadan önce gereken donanıma sahip olunması ve gerekli bilginin alınarak bu işe başlanması olacaktır.

yoga-eğitimi.jpg


Neden yoga yapmalıyım
?

Yoga yapmak için karar aldıysanız ve tam olarak hakkında geniş bir bilgiye sahip değilseniz lütfen ilk olarak bu konuda gerekli bilinçlenmeye sahip olun. Daha önce yoga yapan yakınlarınız, arkadaşlarınız ve internet web sitelerindeki çeşitli yorumlardan yararlanın. Ancak her iş hakkında yapamayanlarında çıkacağını asla unutmayın.

yoga-dersi.jpg

Yogaya başladığınızda, ilk yoga dersi için gittiğiniz sınıfta sizden önce bu işe başlayıp belli bir yolu kat etmiş kişileri görüp aynı esnek hareketleri yapamadığınız için moralinizi bozmayın. Düzenli ve azimli birkaç dersten sonra sizde tıpkı onlar gibi olabileceğinizi asla unutmayın. Günde 1 saatinizi yogaya ayırarak ne kadar hızlı esnekleşeceğinizi göreceksiniz. Her işte olduğu gibi yogada da mutlaka istikrarlı ve kararlı olmanız gerekmektedir.

yoga-dersi-almak.jpg

Yoga dersi almanın size faydaları ise şu şekil de olacaktır: Yoga ilk olarak zihninizi boşaltacak bir spor dalıdır. Düzenli olarak gideceğiniz yoga dersi ile hayatınızda sizi strese sokan konulardan uzaklaştığınızı göreceksiniz. Strese yol açan konular çoğunlukla üzerinde fazla takılıp kalınan şeylerdir. Yoga ile tüm bunlardan kolayca uzaklaşabileceksiniz.

yoga-ustamgeliyor.jpg

Yine yoga hakkında yapılan bir araştırmada yoganın ruh halini iyileştirdiğini ve kişiler üzerindeki kaygı sorununu çözmüş olduğu görülmüştür. Bunun nedeni olarak yoga yaptığınızda beyinde yükselen gamaaminobutirik adı verilen asitlerin seviyesinde artış görülmesidir. Yine Yoga yapmak ile ilgili yapılan diğer bir araştırmada ise yoga ile yükselen bu asidin kişinin depresyona girmesi ile ilgili oldukça bağlantılı olduğu görülmüştür.

yoga-.jpg

Yoga yapmak için birçok nedene ihtiyacınız olmaması, yalnızca stresli bir yaşantınızın olması oldukça geçerli bir nedendir. Eğer ki bir iş hayatı veya stresli bir aşk hayatında zihninizin çok daha berrak olmasını sağlayacak olan bu yöntem ile henüz tanışmadıysanız daha fazla zaman kaybetmemenizi öneririz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler