Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İmplant yaptırmadan önce mutlaka bilmeniz gereken 4 önemli nokta

Özellikle son yıllarda oldukça sık tercih edilen implant diş hakkında mutlaka bilmeniz gereken 4 bilgi için tıklayın.

Özellikle son yıllarda oldukça sık tercihler arasında olan, diş kayıpları sonrasında hem estetik görünüm sağladığı hem de işlevsellik kattığı için implant diş uygulaması tercih edilmektedir. Eğer sizde implant diş yaptırmayı düşünüyorsanız, yaptırmadan önce mutlaka bilmeniz gereken bu bilgilere bir göz atın.

implant-diş.jpg


Yeterli sabra sahip misiniz?

İmplant tedavisinde en fazla öne çıkan sloganlardan biri 15- 20 dakika süren bir işlem olduğuna dairdir. Ancak en önemli nokta asla vurgulanmaz. İmplant yaptıracağınız zaman implantın çene kemiğinize kaynaması için 3 ay beklemeniz gerekecektir. Fakat bu süre hasta genç ise, sigara kullanmıyorsa, kemik yoğunluğu yeterli ise ve bu süre de implant’ın darbe görmesine neden olacak bir şey yapmamışsa bu süre azalabilmektedir. Bu bekleme süresinde ise estetik protezler takılarak estetik görünüm korunmakta ve hastanın beslenmesi kolaylaştırılmaktadır.

implant tedavisi.jpg

  • Yaşınız 18’den büyük mü?

Kaybedilen dişin yerin yerine çeneye yerleştirilen yapay diş kökü olarak tanımlayabileceğimiz implant uygulaması, halk arasında vidalı diş olarak bilinmektedir. Titanyum malzemeden yapılan bu madde, çene kemiğine dışarıdan bir işlemle yaptırıldığından dolayı kişinin kemik gelişimini tamamlamış olması gerekmektedir. Bu işlemin sınırı ise 18 yaş ve üzeridir.

dikişsiz-implant.jpg

  • Dikişsiz yöntemi tercih edebilirsiniz

İmplant yapılırken diş etinin kesilerek implantın içine yerleştirildikten sonra dikişle kapatıldığını mutlaka duymuşsunuzdur. Dikiş ve yarma işlemi birçok kişinin geri adım atmasına neden olurken kesiksiz, dikişsiz ve şişsiz bir yöntem olduğunu da söyleyebiliriz. Bu sisteme verilen isim Frapness adı verilmektedir. İşlem sırasında kanama. Yarma, dikiş ve şişlik olmamaktadır. Fakat frapness için bu yöntemi oldukça iyi bilen bir doktorunuz olmalıdır. Aynı zamanda bu uygulama her hastanın durumuna göre de şekillenmektedir.

diş-ve ağız sağlığı-.jpg

  • Kronik bir hastalığınız var mı?

Özellikle kemik erimesi veya kemik sağlığınızı olumsuz etkileyen herhangi bir hastalığınız varsa bunu hem diş doktorunuza hem de hastalığınızla ilgilenen doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda tansiyon, diyabet, kan pıhtılaşması veya ileri derecede kalp hastalığınız varsa bunu hem diş doktorunuza hem de kendi doktorunuza bildirerek onay almalısınız. Eğer kemik erimesi gibi bir probleminiz varsa kemik tozu tedavisi görerek implant uygulaması yapılmaktadır.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler