Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Parke seçerken bu 5 maddeye dikkat!

Ev içinde yer alan birçok dekorasyon unsuru bulunmaktadır. Ufak bir aksesuarın bile bulunduğu bölgenin havasını kolayca değiştirebilme özelliği bulunmaktadır. Halı, kilim, perde, parke ve duvar boyası ise evin havasını büyük oranda değiştirebilecek ana öğelerdir.

Bu öğeler arasında yer alan parke ve duvar boyası tercihi ise kişilerin dikkatli ve bilinçli tercih etmesi gereken iki büyük maddedir. Aksesuarların, mobilyaların kolaylıkla değişebilme durumu parke ve duvar boyasında yeterince mümkün olmamaktadır. Bu sebepten dolayı da tercih edilecek olan boya badana renginin, parke rengi eve uygun şekilde tercih edilmelidir.

Özellikle parke seçiminde dikkat edilmesi gereken her şey özenli bir şekilde incelenmeli ve bu doğrultuda parke seçimi yapılmalıdır. Yapılacak olan parke seçiminde tercihinizin dikkatli ve mekana uygun olması hem estetik hem de konfor olarak en iyi sonucu elde etmenizi sağlayacaktır.

Şayet siz de evinizdeki zemini yenilemek ve evinize sıfırdan bir hava katmak istiyorsanız evinizin dekorasyonunda oldukça büyük bir rolü olan parke seçiminde dikkat edeceğiniz unsurları dikkatli seçmelisiniz.

Parke seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

Belki de uzun süredir evinizde yapmak istediğiniz değişim ile zemine döşeteceğiniz parkeyi düşünüyorsunuz. Fazlasıyla köklü bir değişim olan parke seçiminde herhangi bir yanlış yapmamak içinde tercihinizin şimdi sıralayacağımız maddeler doğrultusunda olması gerekmektedir.

  • Parke seçiminde öncelikle dikkat edeceğiniz durum, tercih edeceğiniz parkenin kalınlığıdır. Farklı farklı birçok kalınlığa sahip olan parkelerin eviniz için en ideal kalınlığı 8 mm'dir. Tercihinizi bu doğrultuda yaparsanız parke seçimi yaparken ilk doğru adımı başarı ile geçmiş olursunuz.
  • Tercih edeceğiniz parkenin evinize uygun olması için aşınma numaralarına da dikkat etmeniz gerekir. Eğer evinize parke döşetme niyetinde iseniz tercih edeceğiniz parke numarası 21-22-23 olmalı, eğer ofis, büro gibi alanlarda zemine parke döşetmeyi düşünüyorsanızda 31-32-33 numaralı parke tercihi yapılmalıdır. Böylede aşınma sorunu yaşamadan parke hem estetik görünümünü uzun yıllar koruyacak hem de ekranda konforlu bir kullanım sağlayacaktır.
  • Parke tercihinizde hızlı çizilebilen ve çabuk kirlenebilen özellikteki parkeleri tercih etmemenizde yine hem konfor hem de estetik bakımından oldukça önemlidir. Bu sayede sahip olunacak dekorasyonda zaman içinde çizilmiş parke görüntüsü ortaya çıkmaz ve görsel olarak şıklığını uzun süre koruyan parkeye sahip olmuş olursunuz.
  • Yaşanılan mekanda dekorasyona oldukça büyük katkısı olan parkelerin renk seçimi de yine oldukça önemli konuların başında gelir.Parkenin rengi için yapılacak olan tercihte özen gösterilmesi gereken konu, parkenin döşeneceği alanın metre karesi ile oldukça alakalıdır.

Şayet metrekaresi büyük bir ev/oda ise bu tercihin koyu tonlu parkelerden yana olması herhangi bir sorun teşkil etmezken tam tersi metrekaresi küçük olan bir evde koyu renkli parke kullanılması ciddi boyutta sorun olabilmektedir. Evin çok daha küçük, dar, basık görünmesini sağlayacak olan koyu renkli parke, yalnızca büyük ve geniş olan mekanların zemini için tercih edilmelidir.

Açık renkli parkelerin alanı geniş gösterme özelliklerinden dolayı  uygulandıkları mekanın dar olması, büyük avantaj elde edebilmesini sağlayacaktır. Ancak zaten yeterince geniş olan mekanlarda uygulanacak olan açık renkli parkenin mekanı çok daha büyük göstermesi, kimi zaman boş bir alan görüntüsünden dolayı kişilerin hoşuna gitmemektedir. Bu tercih tamamen kişinin kişisel tercihine kalmıştır.

Banyo ve mutfak için hangi parkeler tercih edilmeli?

Parke tercihinde tercihinde sıraladığımız maddelerde dikkat edeceğiniz banyo ve mutfak parkesi tercihinde ise göz ardı etmemeniz gereken en önemli unsur, parkenin su geçirmez olmasıdır. Su geçirmeyen parke tercih edilmediği takdirde uygulanan parke kısa sürede sudan dolayı şişerek kabarıp, hem görsel hem de kullanım anlamında sıkıntıların oluşmasına sebep olacaktır. Bundan dolayı tercihinizi her zaman banyo, mutfak gibi su ile temas edebilecek ortamlarda su geçirmez parke tercihine adapte edin ve asla bu durumu göz ardı etmeyin.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler