Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Parke cilası nasıl atılır?

Zemin kaplama çeşitlerinin her biri zaman içinde parlaklığını yitirerek mat bir görüntüye sahip olurlar. Özellikle parke çeşitlerinde çok daha fazla görülen cila solması, uygulanacak olan parke cilası ile tekrar yeni canlı görüntüsüne sahip olur.

Parkelerin cilası neden deforme olur?

Birçok kişi tarafından merak edilen bir soru olan parkeler neden solar ve deforme olur sorusunun yanıtı olarak bir neden değil birçok neden sıralamamız mümkün, ancak en sık karşılaşılan iki neden şu şekilde;

  • Parkenin kalitesindeki düşüklük,
  • Parke temizliğinde kullanılan ağır kimyasal deterjanlar.

Bu iki neden parkelerin cilasının deforme olma konusunda oldukça sık karşılaşılan iki etkendir. İlk olarak evinize döşeteceğiniz parkenin standartlardan ucuz olması yani kalite değerinin düşük oluşu, her ne kadar parkenin temizliğini dikkatli yapıyor olsanız da parkenizin cilasını (parlaklığını) ilk günkü gibi korumanız pek de mümkün olmayacaktır.

Ancak, aksi durumu düşünecek olursak da kaliteli bir parke, dikkatli bir şekilde temizliği yapıldığı takdirde, ağır kimyasallar yerine doğal yöntemler kullanıldığı takdirde cilasını çok daha uzun yıllar korumaktadır.

Bundan dolayı parke cilası deforme olmasın diye ilk olarak kaliteli bir parke tercih etmeli ve uzun yıllar parkenin cilasını koruyabilmesi için parke temizliği doğal olan ürünlerle yapmaya özen göstermelisiniz.

Parke cilalama işlemi nasıl yapılır?

Parkenizin yukarıda vermiş olduğumuz nedenlerden yahut farklı sebeplerden dolayı cilasının solması, yeniden parke yaptırmanız anlamına gelmez. Eskisi gibi parlak ve canlı bir parke için ‘’parke cilalama’’ işlemi yapmanız, yeni bir görüntüye sahip olmanız anlamına gelecektir. Cilalama işlemi sayesinde parkenizin mat ve eski görünümü giderken aynı zamanda da parke üzerinde yer alan irili ufaklı çiziklerde yok olmaktadır.

Parkenizin solgun ve yıpranmış görüntüsünü yok etmek için cilalama işlemi öncesinde zımparalama, hava basıncı yardımı ile kumlama uygulanmaktadır. Bu işlemin uygulanması için tavsiye edilen yöntem ise deneyimli bir ekipten hizmet almanız yönündedir.

Örneğin; Ustamgeliyor.com sitesinde yüzlerce hizmetten yalnızca biri olan parke cilalama hizmeti için sistemde yer alan zemin cila ve lake sayfasına tıklayarak ücretsiz bir şekilde talep oluşturabilirsiniz. Bu alanda karşınıza çıkan olan ‘’ücretsiz teklif al’’ yazılı butona tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan talep formunu istediğiniz işlemin özellikleri ile doldurarak sisteme talebinizin girmesini sağlayabilir ve bu sayede sistemde hizmet veren ve parkenizi cilalayabilecek olan ustalardan fiyat teklifi almış olursunuz. Bu sayede tarafınıza yöneltilen fiyat teklifleri içinden istediğinizi tercih ederek dilediğiniz usta tarafından hizmet alabilirsiniz.

Parke cilalama uygulamasına başlamadan önce zemin üzerinde bulunan tozları almak için elektrikli süpürge kullanabilirsiniz, ancak elektrikli süpürgenin de yeterli olmadığı bölgelerde bez yahut fırça yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Parke cilası için öncelikli adım olan temizlik işleminin yapılması sonucunda parkenin üzerinde var olan çizik ve benzeri deformasyonları yok edebilmek için zımpara işlemi uygulanmalıdır. Bu işlemin uygulanması profesyonel ekipmanlarca zımpara makinası ile yapılırken öte evde kendi yöntemini uygularken sizlerde normal zımpara yöntemini kullanabilirsiniz.

Zımparalanan zemin tüm kusurlarından arındıktan sonra cilalama uygulamasına başlayabilirsiniz. Parkenizi cilalamak için tercih edeceğiniz iki ayrı seçenek vardır. Birinci seçenek macunumsu, yoğun kıvamlı parke cilası, diğeri ise sıvı olan parke cilasıdır. İlk seçenekte yer alan macunumsu parke cilası, çok daha uzun zaman dayanıklılık gösterirken diğer parke cilasına nazaran çok daha zor çıkarılmaktadır.  Parke cilası uygulamanın oldukça zahmetli bir işlem olduğunu söylemek gerekmektedir. Özellikle de macun parke cilası, uzmanlık gerektirmektedir. Zemine uygulanan parke cilası, iki veya üç gün kadar kuruması beklenmeli ve daha sonra zemin üzerinde gezilmelidir.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler