Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Laminat parke seçerken kalitesini nasıl anlarım?

Laminat parke, her mekana uygun bir şekilde üretilen (istenilen boyutta kesilebilen) ürünlerdir. Zemin kaplama için üretilen laminat parke, 8 milimetre kalınlıkta MDF (orta yoğunlukta lif levhalar) HDF (Sentetik boyayıcı madde) olarak üretilmektedir.

Laminat parkenin en büyük özelliği olan, üretildiği malzemeden dolayı darbeye ve çizilmeye karşı olan dayanıklılığı sayesinde uzun yıllar ilk günkü estetiği ile kullanılması mümkündür. Ek olarak belli zaman aralıklarında cila gerektirmeyen laminat parkeler sayesinde neredeyse her konuda kullanımı en kolay parke çeşididir.

Tüm bu sıralamış olduğumuz laminat parke özelliklerinin tam anlamı ile yansımasını görmek istiyorsanız mutlaka yapacağınız şimdi sıralayacağımız laminat parke seçerken dikkat etmeniz gereken ögelere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Laminat parke tercih ederken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Laminat parke; kullanımı ve temizliği oldukça kolay olan bir zemin kaplama çeşididir.

Ancak evinize yahut herhangi bir mekana döşetmek istediğiniz laminat parkeyi, yukarıda sıralamış olduğumuz özelliklerle kullanabilmeniz için mutlaka dikkat etmeniz gereken  öğeleri göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

İşte laminat parke seçerken dikkat etmeniz gereken önemli öğeler;

  • İlk olarak tercih edeceğiniz laminat parke ISO 9002 belgesine sahip mi değil mi emin olunmalıdır. Bu durum parkenizin kalitesinin onaylanmış olduğu anlamına gelmektedir.

  • Laminat parke seçiminde diğer önemli madde ise tercih edeceğiniz parkeyi hangi mekanda kullanacağınıza dairdir. Zeminine döşetmek istediğiniz laminat perke eve mi, ofise mi işletilecek, yani iç mekan mı dış mekan mı olacak bu doğrultuda karar vermeniz gerekmektedir.

Laminat parke rengi konusunda yapacağınız seçimde yine oldukça önemlidir.  Eğer parke uygulatmak istediğiniz alan yeteri kadar geniş ve büyük değilse tercih edeceğiniz laminat parkede mutlaka açık renklere sahip olmalıdır.

Çünkü koyu renkler, uygulanacak olan mekanı dar ve sıkışık ve boğucu gösterir. Fakat buna rağmen koyu renk laminat parke açık renk laminat parkeye rağmen çok daha albenilidir. Bundan dolayı şayet parkeyi döşetmek istediğiniz mekan genişse gönül rahatlığı ile koyu renk laminat parke tercih edebilirsiniz.

Sıraladığımız bu üç madde ile zemine uygulayacağınız laminat parke seçimi tam olarak istediğiniz gibi olacak ve kullanışlı, estetik ve konforlu bir zemin döşemeye sahip olacaksınız. Uuzn yıllar hiç bir sorun ve ekstra bakım gerektirmeden kullanacağınız laminat parkesi evinize birçok zemin kaplamadan çok daha fazla yakışacak.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler