Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Seramik fayansın avantajları nelerdir?

Seramik tarihi Mısır’a dayanan bir gereçtir. O yıllardan bu güne kadar gelen seramik kaplama, iç ve dış mekanların da vazgeçilmek ürünlerinden biridir. Seramik fayanslar kilin şekillendirilmesi ile yüksek ısıda pişirilen ve cam eklendikten sonra tekrara pişirilerek sertleşen bir üründür.

Seramik fayanslar nerelerde kullanılır?

Seramik fayans yukarıda da belirttiğimiz gibi iç ve dış mekanlarda sıklıkla kullanılan ürünlerdir. Bu ürünler çoğunlukla uygulanacak olan her mekana uyum sağlar. Dekoratif ve ihtiyaç hali için kullanılan bu ürünler,  hem duvar kaplama hem de zemin kaplama için kullanılmaktadır. En sık tercih edildiği alanları ise şu şekilde sıralayabiliriz;

İç mekanlarda;

  • Murfak
  • Banyo
  • Salon
  • Hol
  • Yatak odası

Dış ve kalabalık mekanlarda;

  • Ofisler
  • Bürolar
  • İşyerleri/fabrikalar
  • Oteller/pansiyonlar
  • Hastaneler/eczaneler

Sırası ile saydığımız bu alanlar dışında aklınıza gelecek olan daha birçok zemin de seramik fayans uygulaması ile kaplatılması mümkündür. Yalnızca zeminde değil aynı zamanda duvar yüzeylerinde de tercih edilen karo seramik kaplamaların birde çeşitleri bulunmaktadır. Mat, az mat, şeffaf ve kapatıcı opak sırlar en yoğun tercih edilen ürünlerdir.

Sırlı ve sırsız seramik arasındaki fark nedir?

Seramik fayans denildiğinde en sık kullanılan mekanların başında gelen banyo ve sonrasında ise mutfaklar gelmektedir. Bu alanlarda sıklıkla yapılmakta olan zemin kaplama ve tezgah üstü kaplama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mutfakta seramik kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli etkenlerin başında gelen tercihinizin sırlı seramik karolardan yana olmasıdır. Böylece tezgah üzerinde sık sık bulunacak olan nem ve ıslaklık herhangi bir sorun teşkil etmeyecek ve kullanımda bir sıkıntı yaşanmayacaktır.

Aynı zamanda seramik fayansların yanmaz olmaları sayesinde tezgah üzerine konulacak olan sıcak tencere, çaydanlık ve benzeri ürünlerin tezgaha herhangi bir zarar vermesi de söz konusu olmayacaktır.

Mutfak için seramik fayans tercihinde dikkat etmeniz gereken  en belirgin öğe, tezgah ve yer seramiğin mutfak dolapları ile uyum sağlıyor oluşudur.

Hem mutfak dolabı hem de seramik uzun yıllar değişmeyecek iki ayrı üründür. Bundan dolayı da tercih edilirken mutlaka dikkatli seçim yapılmalıdır.

Fayans fiyatları ne kadar?

Fayans fiyatları konusundaki merakınız içinse net bir fiyat veremesek de ortalama bir fiyat sunacağız. Öncelikle bilmeniz gereken şudur ki tercih edeceğiniz fayans fiyatları yalnızca fayansın fiyatı ile alakalı değil fayans ustasının saat başına alacağı paraya da bağlıdır. Bu konuda birçok kişinin müşteriyi suistimal ediyor oluşu, bu alanda hizmet almak isteyen insanların Ustamgeliyor.com sitesinden ücretsiz bir şekilde talep oluşturarak deneyimli ve güvenilir fayans ustalarından hizmet almasını sağlamaktadır.

Ustamgeliyor.com sitesine girerek Fayans döşeme  yahut Seramik döşeme kategorisinde ücretsiz bir şekilde talep oluşturabilir, bu alanda sokak sokak güvenilir usta arama derdinden kurtulmuş olursunuz. Oluşturduğunuz talebinize yedi ayrı usta tarafından alacağınız fiyat teklifleri sayesinde istediğiniz ustanın teklifini kabul ederek dilediğiniz ustaya işinizi gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz.

Seramik modelleri içinden tercih yaparken nelere dikkat etmeli?

Seramik modelleri denildiğinde oldukça fazla modelin bulunuyor olması, yapacağınız tercihin hangi alan ve hangi tarzda olacağı ile oldukça bağlantılıdır.

Şık, gösterişli ve büyük bir salon için tercih edeceğiniz seramiğin spor bir model olması, alanın hayal ettiğiniz gibi bütünleyici bir görünüme sahip olmayacağına delalet etmektedir. Eğer klasik bir ev dekorasyonunda uygulanacak bir seramik fayans tercihi yapacaksanız mutlaka tercihinizin de bu doğrultuda olmasına özen göstermelisiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler