Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Oto Modifiyede Bilinmesi Gereken Yasaklar

Bir çok kişinin tutkusu olan modifiye kendilerini ağır cezalar ile karşı karşıya bırakabilir. Bu yasaklara dikkat!

Modifiye konusunda pek çok insan araçlarını en iyi şekilde yaptırmak istemektedir. Fakat modifiye uygulamasının da bir sınırı yer almaktadır. Ustamgeliyorda araba modifiye konusunda sizlere detaylı açıklamalarda bulunacağız.

Otomobil modifiye hizmetlerin sorun yaşamadan uygun araç dekorasyonları için Ustamgeliyor sitesinden ücretsiz teklif al seçeneği ile sizde araçlarınızı baştan yaratabilirsiniz.

Modifiye temel olarak iki durumda yer almaktadır. Bunlardan bir tanesi otomobilin gücünü yükseltmeye yönelik değişimleri kapsamaktadır. Bu uygulamalar ülkemizde çok fazla kullanılmamaktadır. İkincisi uygulama ise aracın tarzı ve imajını farklı hale getirmeye yönelik değişiklikleri ifade etmektedir. Türkiye’de parçaların satışı yasal olarak yer almasına rağmen mevcut Trafik Kanunu sebebiyle neredeyse yapacağınız tüm uygulamalar yüzünden cezai müeyyideyle karşılaşabilirsiniz.

shutterstock_276710363.jpg
Otomobil Cam Filmi

Sanayi sitelerinde en fazla kullanılan modifiye uygulamaları arasında oto cam filmi yer almaktadır. Bu yüzde modifiye uygulamalarında ilk sırayı camlara yerleştirilen filmler yer almaktadır. Otomobil camları üzerinde yapılacak film uygulaması genel olarak aracın içerisinin tam olarak görünmesini engellemek ve oldukça şık bir görünüm elde etmekte kullanılmaktadır. Geçmiş zaman aracın herhangi bir camına film işlemleri yapılması yasak olarak yer alıyordu. 26 Nisan 2017 günü yürürlüğe girmiş olan yönetmelik ile serbest duruma ulaşmıştır. Fakat bazı kısıtlamalar hala yer almaktadır. Sürüş eğitmenlerinin ve otomobil üreticilerinin önermedikleri ön camlara uygulanan filmler konusunda da modifiye yasakları yer almaktadır.


Farlar

Araba modifiye yapımı uygulamalarında ilk değiştirilen parçaların başında yer alan farlar son dönemlerde saçtıkları yüksek ışıklar sebebiyle XENON ve LED farlar tercih edilmektedir. Kolaylıkla elde edilebilen XENON far sistemleri uzun ve kısa far olarak tercih edilmektedir. LED farlar genel olarak gündüz farı olarak kullanılmaktadır. Geçtiğimiz dönemlerde hafif kusurlu sayılmış olan XENON farlı araçlar artık TÜVTÜRK nedeniyle ağır kusurlu sayılmaktadır. Bu araçlar muayeneden geçememektedir. XENON farlar genel olarak yaydıkları yoğun ışık nedeniyle diğer sürücülerin hayatlarını tehdit etmektedir.

shutterstock_357344798.jpg

Abarth Egzoz Taktırma

Halk arasında abartı egzoz olarak bilinen bu uygulama adını FIAT markasının modifikasyon firması olarak hizmet veren Abarth’tan almıştır. Günümüzde yüksek ses çıkaran egzoz sistemlerine ise Abarth egzoz adı verilmektedir. Modifiye edilecek olan egzozlar çevresinde yer alan insanları rahatsız edebilecek düzeylerde ses çıkartabilmektedir. Bazı insanlar ise polis kontrollerini atlatabilmek için uzaktan kumandalı olarak modifiye egzoz kullanmaktadır. Polisler, modifiyeli arabaları seyir halindeyken de çevirmektedir. Egzozlar içerisinde çıkacak ses ile ilgili düzenleme kurallarına göre egzozların 74 dbA seviyesini geçmemesi gerekmektedir. Egzoz sistemleri üzerinde değişiklik yaparak yasal sınırın üzerinde ortaya çıkan gürültü ya da duman çıkmasını sağlayanlara para cezası verilmektedir. Ceza ile birlikte araç uyarı almış almakta ve düzeltilene kadar trafikten men edilebilmektedir.

Ses Sistemleri

Araçların bagaj içerisine koyulan büyük bas sistemleri ve araçların her köşesine devasa hoparlörler yerleştirmek son derece yaygın duruma gelmiştir. Ses sistemleri araç içerisinde elektrik ihtiyacını arttırmasından dolayı aküler normale göre daha hızlı bitmektedir. Araçların bagajlarına yerleştirilmiş ses sistemleri muayene konusunda bir sorun yaratmamaktadır. Ancak polis çevirmeleri sırasında bagaj içerisindeki ses sistemi için ceza kesilmektedir.

shutterstock_3894193.jpg

Araç Sembolleri

Rengarenk bulunan neon ışıklar, çıkartmalar ve sembollere trafik içerisinde çok sık denk gelebiliriz. Polisler can güvenliğini tehlikeye atacak olan diğer ekipmanlarla daha çok uğraşmasından dolayı ceza kesmeyebiliyor. Fakat bazı çevirmelerde aracın fabrika çıkışında yer almayan parçalar için para cezası kesilmektedir.

Chip Tuning

Modern otomobiller çip ile birlikte çalışmaktadır. Çipler belirlenen kodlar ile birlikte çalışmaktadır. Fakat chip tuning uygulaması ile beraber kodlar değiştirilerek güç artışı sağlanmaktadır. Motorunuz daha fazla güç üretmesinden dolayı daha fazla ısındığı için motor ömrünüz kısalmakta ve dışarıdan müdahalede bulunmanızdan dolayı garanti kapsamı dışına çıkmaktadır. Bununla beraber emisyon değerleriniz yükselmesinden dolayı chip tuning uygulaması ile TÜV-TÜRK muayenesinden geçmeniz mümkün olmamaktadır. Chip tuning uygulamasını polis ekipleri şu an için belirlememektedir. Fakat emisyon değerleriniz yüksek olarak yakalanırsanız para cezası uygulanmaktadır.

shutterstock_464253623.jpg

Tüm bu saydıklarımız ve daha fazlası doğru sistemde araçlarınız yaptırmak için iyi bir oto modifiye firması bulmak gereklidir. Oto modifiye firması konusunda güvenilir yol ise ustamgeliyor sayfasına girmek ve ücretsiz üye olmaktır.

Otomobil modifiye hizmetlerin sorun yaşamadan uygun araç dekorasyonları için Ustamgeliyor sitesinden ücretsiz teklif al seçeneği ile sizde araçlarınızı baştan yaratabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler