Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Organik Gübre Nedir?

Organik gübre; hayvan, bitki gibi canlıların atıklarından veya yan ürünlerinden oluşan bir üründür.

Organik gübre; hayvan, bitki gibi canlıların atıklarından veya yan ürünlerinden oluşan bir üründür. Amacı toprağın kimyasal ve fiziksel yapısını düzelterek bitkilerin verimini arttırmaktır.

gübreleme ustamgeliyor.jpg

Organik gübre üretiminde kimyasal madde kullanılmaması bu gübre cinsinin diğerlerinden daha maliyetli olmasına sebeptir.

Organik Gübre ustamgeliyor.jpg

Organik gübreler, kimyasal maddelerin toprağa ve bitkiye verdiği zararlardan arındırmak için önemli bir maddedir.

Organik Tarım ustamgeliyor.jpg

Uzun yıllar boyunca insan sağlığına verdiği zararlar göz ardı edilerek kullanılan kimsalar gübreler bitkilerin verimini çoğaltırken içeriklerini boşaltmıştır. Toprağın yorgunlaşmasına sebebiyet veren kimyasal gübrelerin vermiş olduğu zararı temizleyen organik gübreler, insanların bilinçlenmesinin üzerine en sık tercih edilen gübre çeşidi arasına girmiştir.

tarım ustamgeliyor.jpg

Organik Tarım, ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yöneliktir. Toprakta organik maddenin artması ile birlikte, toprağın su tutma kapasitesi artar ve bitkiler, daha düşük su miktarı ile daha kaliteli olarak yetiştirilebilirler. Bu da sulama maliyetlerini oldukça aşağıya çeker.

biyolojik çeşitlilik ustamgeliyor.jpg

Organik gübre kullanımı biyolojik çeşitlilik artarken, toprakğın veriminide çoğaltmaktadır. Topraktaki zehiri yetişen bitkiden uzak tutarak kanser riskini de azaltmaktadır.

Bahçe ve peyzaj ihtiyacınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler