Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kendi kendime parke döşeye bilir miyim?

Parkemi zemine kendim uygulayabilir miyim diyenlere de sıkça rastlar olduk artık bakalım neler var makalemizde?

Boya badana işini kendi yapan, yapmak isteyenlerden sonra parkemi zemine kendim uygulayabilir miyim diyenlere de sıkça rastlar olduk. Bu konuda kişinin bir deneyim sahibi, yetenek sahibi olmasının oldukça önemli olduğunu söyleyen parke ustaları parkenin iyi bir parke döşeme ustası tarafından döşenmesini daha doğru bulduklarını da ekliyorlar.

thumbnail_Parke ustası Ankara.jpg

Buna rağmen evindeki zemine kendi parkesini döşeme konusunda ısrarcı olan ve bu konuda kendine son derece güvenen kişiler için parke döşemesi hakkında gereken bilgileri vereceğiz

thumbnail_shutterstock_1044241408.jpg


Lamine parke montajı ve püf noktaları

Parke döşeme işlemine başlamadan önce parkenin döşeneceği zemine özel parke şiltesi serilir. Duvar ile malzeme arasına koruyucu kamalar kullanılır. Döşenecek parçaların dişi zıvana iç kısımlarına tutkal sürülmelidir. Bir önceki parkenin erkek zıvanasıyla buluşturulduktan sonra ahşap bir çekiç yardımıyla aşırı baskı uygulamadan sıkıştırılmalıdır. Sıkıştırılma işlemi esnasında Kenarlardan taşacak olan tutkal kurmadan nemli bir bez ile silinmelidir.

thumbnail_Parke ustası.jpg

Daha sonraki sıra ise bir önceki sıradan başlayan parça ile başlamalıdır. Sıralar birbirini takip eden sıraların birleşme çizgileri en az 40 santim kaydırılmalıdır. Son olarak da duvar arasında esnemeye önlem olarak bırakılan boşluk süpürgelik ile kapatılmalıdır.

thumbnail_Parke ustası İstanbul.jpg


Masif parke montajı nasıl olmalı? Nelere dikkat edilmeli?

Alacağınız veya almış olduğunuz masif parke cinsi; modern sistemler ile kurutulmuş ahşaptan üretilmiş bir üründür. Döşeme sırasında iyi sonuç alabilmek için belli başlı hususlara dikkat edilmelidir.

thumbnail_parke fiyatları ustamgeliyor.jpg

Parkenizi döşemeyi düşündüğünüz alanın düz olmasına dikkat ediniz. Parkenizi döşemeyi düşündüğünüz zamandan en az 10 gün önce alarak döşenecek mekânda bekletin, parke mekânın atmosferine alışmış ve nem oranını emmiş olur.

thumbnail_parke ustamgeliyor.jpg

Düzlüğünü kontrol ettiğiniz zeminin kuruluğunu da kontrol etmeniz parkenizi sağlam bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. Eğer zemin ıslaksa, nemliyse ve istenilen kuruluğa ulaşmamışsa parkenizin döşeme işlemini zemin istenilen kıvama gelinceye kadar parkeyi döşeme işlemine geçmeyin.

thumbnail_parke döşeme ustamgeliyor.jpg

Parke döşeme işleminde şap üzerine döşenen parke de dikkat edilmesi gerekenler şöyledir. Şap oldukça sık dökülmüş olmalıdır. Çekip yardımıyla şapın üzerine sürerek zeminin sıkılığı hakkında bilgi sahibi olunabilir. Aynı zamanda da şapın şapın üzerine çekiç veya benzeri aletlerle vurulduğunda şapta iz kalmaması gerekir. Eğer şap fazla derecede toz oluyorsa ( kurmamışsa) parkeyi yapıştırma işlemi için mutlaka astar işlemi kullanılmalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler