Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kişiye özel mobilya üretimi hakkında bilmeniz gereken her şey

Mobilya ve marangoz sektörü insanlık tarihinin var oluşundan kısa bir süre sonra icat edilen ve o zamandan günümüze kadar gelişim göstererek ilerleyen bir sektördür. Mobilya kelimesinin anlamına baktığımızda ise; yatılan, yenilen, oturulan gereçlerin ortak adı olarak kullanıldığını görebiliriz.
İnsanoğlunun rahat bir şekilde yatabilmesi ve oturabilmesi için ağaçlardan yaptığı oturakların ilk çağdan günümüze kadar büyük değişimlere uğrayarak geldiği bilinmektedir.

Günümüzde ise oluşan mobilya markaları hem seri üretim hem de kişiye özel üretim yapmaktadır. Tasarım mobilya ve kişiye özel tasarım mobilyalarla adını duyuran birçok mobilya markaları olduğu gibi aynı zamanda yalnızca seri üretim yapan mobilya markaları da oldukça fazladır.

Özel
tasarım mobilya nedir?

Kişiye özel mobilya nedir
sorusunun yanıtı olarak ‘’ kişinin kendi zevk ve kişiliğine uygun olan
mobilyayı marangoza, mobilya markalarına yaptırması’’ diye biliriz. Bu işlemin
bir değil birçok nedenden dolayı yapılabileceğini söyleyebiliriz.

Kimi zaman mobilya markaları tarafından seri olarak üretilen mobilyaların beğenilmemesinden, kimi zaman istenilen mobilyanın eve büyük yahut küçük gelmesinden, kimi zaman ise zihinde istenilen mobilya türünün bir türlü bulunamamasından kaynaklı olarak özel mobilya yaptırılmaktadır.

Kişinin karakterine ve
dekorasyon tarzına uygun bir şekilde yapılmakta olan mobilyalar aynı zamanda ev
küçükse çok daha kullanışlı ve depolama alanı olacak şekilde de üretilmektedir.

Küçük olan evlerde oldukça sıklıkla tercih edilen özel üretim mobilya evin şekline uygun olarak yapılan eşyaların aynı zamanda depolama alanlarını da barındırmaktadır. İstenilen yatak odası, salon takımı, masa takımı, dolap gibi bir ürünün mekâna uygun olarak yapılması sayesinde yaşanılacak olan alan çok daha kullanışlı ve çok daha konforlu bir havaya sahip olmaktadır.

Örneğin; küçük bir evde, gündüzleri kitaplık akşamları ise çift kişilik yatak olabilen bir mobilya yaptırmak, evin çok daha ferah biçimde kullanılmasını sağlamaktadır. Yahut küçük bir orta sehpanın misafirler geldiğini de yemek yeneceğinde 8 kişilik kocaman bir yemek masasına dönüşmesi yerden tasarruf ederken mobilyanın çok amaçlı kullanımını da sağlamaktadır.

Mutfakta
özel tasarım mobilya kullanımı nasıl olur?

Mobilya’da özel tasarımın en sık görüldüğü alanlardan biri olan mutfak, çekmecesinden dolabına kadar çok amaçlı olarak üretilebilmektedir. Özellikle küçük olan mutfaklarda tercih edilen ancak geniş mutfak sahiplerinin de kişisel zevklerine uygun biçimde yaptırdığı mutfak dolapları, işini iyi yapan bir marangoz ustası tarafından yapıldığında ortaya akıl almaz tasarımların çıkması mümkün.

Mutfak dolabının portatif bir masaya dönüşmesi gibi daha birçok çok amaçlı işlemin aynı anda yapılıyor olması mutfağın büyük ve küçüklüğü ile de oldukça alakalı olup kullanımda oldukça kolaylık sağlamaktadır.

Mutfağınızın ölçüleri alınarak mutfağınıza uygun bir şekilde yapılacak olan mutfak dolapları özel mobilya tasarımı sayesinde çok kullanışlı, bol depolama alanlı ve zevkinize uygun bir hal almaktadır. Eğer siz de küçük olan mutfağınızdan şikâyetçiyseniz yapacağınız işlem işini iyi yapan bir mobilya ustası tarafından hizmet almak olacaktır.

Bunun için ise sokak sokak mobilya ustası aramanıza gerek olmayıp Ustamgeliyor.com sitesine giriş yapmanız ve tamamen ücretsiz bir şekilde talep oluşturmanız yeterli olacaktır.

Ustamgeliyor.com sitesinden talep oluşturmak için ise yüzlerce kategoriden yalnızca biri olan ‘’mobilya marangoz’’ sayfasına tıklamanız ve bu alanda sizi karşılayacak olan ücretsiz teklif al butonuna basmanız yeterli olacaktır. Bu sayede karşınıza çıkacak olan ‘’mobilya marangoz’’ talep formunu istekleriniz doğrultusunda dikkatlice doldurarak sisteme talebinizin girmesini sağlayabilirsiniz.

Sistemde hizmet veren mobilya marangoz ustaları tarafından alacağınız fiyat teklifi sayesinde ise, fiyat teklifi aldığınız toplam 7 deneyimli ustadan birini tercih ederek dilediğiniz alana özel mobilya işleminizi yaptırabilirsiniz.

Modüler
mobilya nedir?

Modüler mobilya, hazır olarak
üretilen ve yaşanılan mekânın ihtiyaçlarına uygun bir biçimde kullanılan
mobilyalara verilen isimdir. Bu hazır mobilya parçalar halinde gelir ve
birleştirilerek kurulması oldukça kolaydır.

Çoğunlukla küçük olan evlerde, ofislerde kullanılan bu mobilya şekli kişilerin çok daha kolay kullanması ve çok daha fazla depolama alanına sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

Modüler
mobilyanın yararları nelerdir?

Modüler mobilyanın yararları
konusunda birçok yararı tek seferde saymamız mümkün. Ancak en belirgin avantajı
kolay kurulabilir ve kolay sökülerek taşınabilir oluşudur. Bu işlem en çok da
sık sık taşınan kişilerin için büyük avantaj sağlamaktadır. Modüler eşyalar
çoğunlukla küçük evlerinde hem mobilya hem de depolama alanı olarak
kullanılmaktadır.

İşyerlerinde sıklıkla tercih
edilen bu mobilyalar ofis ortamlarında kolaylıkla değişiklik yapılmasını ve
yine kolaylıkla taşınma işleminin yapılmasına da yardımcı olan mobilya
tarzıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler