Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ev dekorasyonunda doğru mobilya kullandığınızdan emin misiniz?

Evler, kişilerin en fazla zaman geçirdiği mekanların başında gelmekte. Özellikle de metropolün yorucu yaşam koşullarında kişilerin sığınak olarak gördüğü yaşam alanları; gevşeme, rahatlama, dinlenme ve huzur bulma alanı olarak kabul edilmekte.

Yaşam alanlarında sıralamış olduğumuz ve kişilerin ev kavramı üzerine yüklediği anlamın tam olarak yerini bulabilmesi için mobilya dekorasyon ile olan kurgusunun da son derece başarılı olması gerekmektedir.

Doğru mobilya dekorasyon işlemi için nelere dikkat etmeli?

Evlerde yaşamın çok daha kolay, rahat, huzur verici olabilmesi için ana unsurlardan biri olan mobilya dekorasyon işleminin doğru yapılması, tercih edilen renklerin doğru bir şekilde seçilmesi ve evin içindeki mobilyaların doğru konumlandırılması gerekmektedir.
Öncelikle mobilya dekorasyon sürecinde evin şekline göre mobilya tercihi yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Eğer dekore edeceğiniz eviniz standartlardan küçükse tercih etmeniz gereken durum tasarım mobilya olacaktır. Tasarım mobilya ile küçük olan yatak odanızı bol dolaplı portatif yataklı hale getirebilir, hem yerden tasarruf etmiş hem de dilediğiniz mobilyaya sahip olmuş olursunuz.

Tasarım mobilya ile yapılabilecekler?

Tasarım mobilya denildiğinde akla ilk gelen kişinin istediği özellikler doğrultusunda yaptırdığı mobilya gelmekte. Oysa tasarım mobilyalar yalnızca göz zevkine hitap etsin diye değil, aynı zamanda evin ve odaların şekline uygun şekilde hem depolama alanı olarak hem de portatif şekilde kullanılmaktadırlar.

Örneğin; Küçük olan bir salon için mobilya firmaları tarafından üretilen standart avangart mobilyalar kullanıldığı takdirde alanın sıkışık, fazla dolu, kalabalık görüntüsü yaşam alanındaki konforun en alt seviyeye düşmesine neden olacak ve kişilerin ruh hallerini etkileyecektir.

Oysa ki küçük olan odada kullanılmak istenen avangart mobilya, mobilya firmaları tarafından üretilen standart ürünler yerine tasarım mobilya yaptırabileceğiniz tecrübeli marangozlar tarafından odanızın ölçüsüne göre yapılarak hem konforlu bir yaşam alanı hem de şık bir salon takımı elde edilebilmektedir.

Tasarım mobilya ile yapılacak olan diğer işlemlerden biri ise yatak odasıdır. Özellikle bir artı bir evlerde yahut stüdyo dairelerde yatak odası yerine tasarım mobilya ile gündüzleri oturma, geceleri yatma alanı olarak kullanılan aynı zamanda standart dışı olan şık mobilya tasarımları yapılmaktadır.

Dar olan mutfaklarda da yine tasarım mobilya sayesinde çok amaçlı dolaplar elde edilerek mutfak  dolabı kapağından yemek masası yapılarak birçok konforlu tasarıma sahip olmak mümkündür.

Ev dekorasyonunda neye göre mobilya seçilmeli?

Ev dekorasyonu konusunda oldukça önemli bir yere sahip olan mobilya tercihi, belli başlı öğeler doğrultusunda tercih edilmektedir. Tercih edilen mobilya, ev dekorasyonu kapsamında genel olarak izlenecek olan stil doğrultusunda yapılmaktadır. Bu yüzden doğru ve güzel bir ev dekorasyonu için ilk olarak yapmanız gerekenin ev dekorasyonu konusunda hangi dekorasyon stilini uygulamak istediğinizi belirlemek olacaktır. Böylece alacağınız mobilya takımları da bu doğrultuda tercih edilecek ve yine bu doğrultuda aksesuarlarla tamamlanacaktır.

İzleyeceğiniz yol minimal dekorasyon ise minimal mobilya, çok daha klasit ise klasik mobilya, hem klasik hem gösterişli ise avangart mobilya modelleri ile ilgilenerek mobilya firmaları içinden bu tarz ürünleri inceleyebilir ve ev dekorasyonunuzu çok daha doğru bir biçimde tamamlayabilirsiniz.

Ev dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gereken önemli hususlardan biri olan evin şekline uygun mobilya tercihi, yukarıda da belirttiğimiz gibi tasarım mobilya çözümü ile evin şekline uygun biçimde, alanı küçültmeden ve kalabalık göstermeden tasarlanmalıdır.

Ahşap mobilya kullanımında nelere dikkat edilmeli?

Ahşap mobilya modası geçmeyen dekorasyon ürünlerden biridir. Bu mobilya tarzı yapılacak olan dekorasyonda doğru kullanıldığı takdirde yaşam alanlarını ısıtan ve mekanların sıcak bir atmosfere sahip olmasını sağlayan parçalardır.

Sıklıkla ispanyol dekorasyon stillerinde göze çarpan ahşap mobilya, aynı zamanda Fransız dekorasyon tarzı olan Country dekorasyon tarzında da sıklıkla görülmektedir.

Ahşap mobilyanın  sıklıkla kullanıldığı diğer alanlardan Rustik dekorasyon, sıcak dekorasyon sevenlerin tercihlerinden bir diğeridir.

Ahşap mobilya nasıl doğru bir şekilde kullanılabilire bakacak olursak da bilinçli kullanılması muhakkak olan bu ürünün, nasıl kullanılması gerektiği konusunda maddeler halinde bir sıralama yapabiliriz.

  • İlk olarak ahşap mobilya kullanacağınız mekanın büyüklüğü, küçüklüğü konusunda şekillendirmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Örneğin; ahşap mobilya veya ahşap duvar kullanmak istediğiniz mekanın, küçüklüğüne göre ahşap mobilya kullanımını azaltmanız gerektiğini unutmamalısınız. Eğer odanız küçükse ahşap olan mobilyanın kullanımı az, açık renk mobilya, aksesuar kullanımı bol olmalıdır.
  • Ahşap mobilya kullanımında özen göstermeniz gereken bir diğer unsur da kullanılan ahşabın çok koyu tonlarının yalnızca çok büyük mekanlarda kullanılması gerektiğidir. Eğer ahşap mobilyayı kullandığınız alan çok büyük değilse olabildiğince açık tonlarını kullanmalı ve yine açık tonlarla dekore etmelisiniz.
  • Ahşap mobilya kullandığınız ev dekorasyonu içinde mutlaka canlı bitki tercih etmelisiniz. Bu sayede oldukça sıcak bir mekan elde edebileceğinizi ve doğal bir dekorasyona sahip olabileceğinizi söyleyebiliriz.

Tavanlarda, duvarlarda, zeminde, aksesuarlarda ve mobilyalarda kullanılan ahşabın, mekanın büyüklüğü ve küçüklüğüne göre miktarı oldukça önemlidir. Bilinçli bir şekilde dekore edildiği takdirde ahşap mobilya ile oldukça güzel sonuçlara ulaşmak mümkündür.

Modern mobilya nedir? Modern dekorasyon nasıl olur?

Son zamanların en sık konuşulan konusu olan modern dekorasyon, modern mobilya olguları ev dekorasyonunun güncellenmiş halidir. Tıpkı insanlar gibi kendini sürekli yenileyen mobilya dekorasyon, özellikle gündemi takip eden kişilerin takip ettiği ve ev dekorasyonunda uyguladığı bir unsurdur.

Modern dekorasyon; sadeliği ve minizmalliği ilke edinen, fazlalığa yer vermeyen bir dekorasyon tarzıdır. Özellikle yaşam alanlarının git gide küçülmesinden dolayı daha çok sade ve ferahlığın dekorasyonlarda arandığı  ve bu eksikliğin modern mobilyalar sayesinde giderildiği bilinmektedir.

Modern mobilya, çoğunlukla kullanım alanlarında konforu sağlamak için var olan aynı zamanda şıklığı da ön planda bulunduran parçalardır. Sadeliği ile rahatlatan, şıklığı ile göz kamaştıran modern mobilya, kitaplık, koltuk, halı, perde ve aksesuar gibi aklınıza gelebilecek her parçada üretilmektedir.

Modern dekorasyonda yani modern mobilya da en sık kullanılan renk tonları da yine minimalliğin ilke edindiği sadelikten yana olup beyaz, krom ve pastel tonlarda üretilmekte ve ev içinde göz yoran, zihin bulandıran hareketlilikleri reddetmektedir.

Avangart mobilya ve avangart mobilya modellerinin aksine gösterişten ve hareketlilikten sıyrılmış kendine has ve sade bir tutum ile üretilen modern mobilya modelleri, farklı bir dekorasyon tarzı ile de harmutlanarak kullanılabilmektedir.

Modüler mobilya en sık hangi alanlarda kullanılır?

Modüler mobilya yaşam alanlarında çok amaçlı mobilyaların kullanılmasını sağlayan, küçük bir sehpanın gerektiğinde 8 kişilik yemek masası olabilmesini, gündüz oturulan koltuğun akşam iki katlı ranza olmasını sağlayan mobilya çeşididir.

Çoğunlukla tasarım mobilya ile karıştırılan ancak aynı şey olmayan modüler mobilyalar, çoğunlukla hazır olarak üretilen ve parçalar halinde kolay bir şekilde monte edilerek kullanılan ürünlerdir.

Tasarım mobilyalar ise evin, odanın ölçüsü doğrultusunda özel olarak kendi istediğiniz model üzerinden üretilen mobilyalardır. Tasarım mobilya ve modüler mobilyanın ortak olarak benzerliği çok amaçlı olarak kullanılabilir, portatif veya çok amaçlı olarak kullanılabilir olmasıdır.

Modüler mobilyalarda tercih edeceğiniz ürünün, yaşam alanlarınızın eksikleri doğrultusunda tercih edilmesi önemlidir. Bir tane odası olan bir evde ek olarak bir yatak odası yapılmaması, bunun yerine modüler mobilya olarak bir koltuk takımı alınması, bu kotuğun akşam çift kişilik yatağa dönüşmesini gündüzleri ise misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz şıklık ve rahatlık da koltuk takımı olarak kullanılmasını sağlamaktadır.

Mobilya dekorasyon konusunda ne kadar etkili bir unsur hep birlikte gördük. Birbirinden farklı mobilya çeşitleri ile ev dekorasyonuna şekil verirken aynı zamanda bilinçli bir şekilde hareket edilmesinin de oldukça önemli bir unsur olduğunu hep beraber gördük. Ev dekorasyonunun en önemli unsurlardan biri olması mobilyanın evin genel havasını olumlu veya olumsuz bir şekilde etkilediğini bizlere göstermektedir. Evinizde ferah bir hava istiyorsanız modern mobilya, minimal dekorasyon tercih edebilir, eğer eviniz küçükse depolama alanı olan tasarım mobilya yaptırarak mekanı geniş kullanabilir, depolama alanı kazanabilirsiniz.

Öte yandan tasarım mobilya yaptırmak yerine modelini beğendiğiniz, mekanınıza uygun bulduğunuz modüler mobilyaları da hem depolama alanı hem de çok amaçlı mobilya olarak kullanabilir, dilediğiniz gibi dekore edebilirsiniz.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler