Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kış aylarının gelmesi ile başlayan burun tıkanıklığı ile baş etmenin 4 yolu

Kış aylarında oldukça sık karşımıza çıkan burun tıkanıklığına evde yapacağınız 4 doğal yöntem…

kış ayları oldukça sık karşımıza çıkan durumların başında olan ve hemen hemen herkesin yaşadığı burun tıkanıklığı, baş ağrısı, başta ağırlık, nefes darlığı ve huzursuzluk gibi birçok sıkıntıya neden olmaktadır. Burun tıkanıklığının nedeni nedir? Sorusunun en sık aratıldığı ve sorulduğu bu dönemde uzmanlar tarafından verilen cevaplara göre bunun belli ve tek bir nedeni yoktur.

tıkanık-burun-sorunu.jpg

Kişide var olan kronik rahatsızlıklar, sinüzit, burundaki et, kemik eğriliği dışındaki çevresel faktörlerinde oldukça etkili olduğu görülmektedir. Polen ve mevsimsel değişikliklerinde ciddi boyutta etki ettiği bu rahatsızlıktan doğal yöntemlerle kurtulanız mümkün.

İşte burun tıkanıklığını giderecek yöntemler:

burun-tıkanıklığı-tuzlu su buharı.jpg

  • Tuzlu su

Yıllardır bilinen tuzlu su yöntemi, en sık kullanılan ve bilinen bir tıkanıklık çözümüdür. Bir bardak suyun içerisine bir çay kaşığı kadar tuz koyun ve bolca karıştırın. Gün içerisinde 4 ila 5 kere bu suyu burnunuza çekin. Geniz yanması gibi nedenlerden dolayı suyu yarım ve yetersiz çektiğiniz takdirde burun tıkanıklığınız açılmayacaktır. Bundan dolayı yeterli şekilde burnunuza tuzlu çekmeniz gerektiğini sakın unutmayın.

sıcak havlu-burun tıkanıklığı problemi.png

  • Isıtılmış havlu

Burun tıkanıklığı problemi yaşayanların sık olarak tercih ettikleri bir diğer yol ise ısıtılan havlu yöntemidir. İlk olarak su ısıtın, daha sonra havluyu su ile ıslatarak yüzünüzü kapatacak şekilde koyun. Bu şekilde arar ara nefes alarak bekleyin ve kısa süre içerisinde tıkanan burnunuzun açıldığını göreceksiniz.

nemli ortam-burun tıklanıklığı.Jpeg

  • Nemli ortam

Nemsizliğin en belirgin burun tıkanıklığı nedeni olduğunu bilmeyen yoktur. Özellikle klimalı mekânlarda ilk olarak kuruyan burun, ağız, boğaz ve göz gibi uzuvlardan sonra başlayan baş ağrısı gibi sorunların önüne geçmek için mekândaki nem miktarını çoğaltmak gerekmektedir. Nemli ortamlar oluşturarak tıkanan burnun kolayca açılmasını sağlayabilirsiniz.

ılıkduş-burun tıkanıklığı.jpg

  • Ilık banyo

Burun tıkanıklığı problemi özellikle kış aylarında ortaya çıkar ve özellikle sinüzit gibi rahatsızlığı olan kişilerde çok daha fazla sorunlara neden olur. Ancak ister yaz olsun ister kış bu problemi yaşayan kişilerin mutlaka ılık duş yöntemini kullanarak tıkanan burunun kolayca açılmasını sağlayabilirler.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler