Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İşte dişlerinizin sararmasına neden olan yiyecekler.

Severek tükettiğimiz ancak hangisinin dişlerimize sarartı verdiğini bilmediğimiz gıdalar şu şekilde;

Gün içerisinde rahatlıkla tükettiğiniz bazı besinlerin diş sağlığını olumsuz yönde etkilediği araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Severek tükettiğimiz ancak hangisinin dişlerimize sarartı verdiğini bilmediğimiz gıdalar ise şu şekilde;

dis-sararmasi-nasil-gecer-neden-sararir.jpg


Dişleri sarartan yiyecekler

sütlü_kahve.jpg


Sütlü kahve

Kahvenin insan sağlığına oldukça fazla yararı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Özellikle sade kahve tüketmenin ağız içi sağlığı bakımından da oldukça fazla yararları mevcuttur. Ancak uzman diş hekimleri tarafından yapılan bir araştırmaya göre kahve içerisine eklenen krema ve sütün dişlere zarar verdiği ortaya çıkmıştır. Bunun yerine yeşil çayın tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar, kişinin kahveyi sade tüketemediğinde gün içerisinde yalnızca bir bardak tüketmeleri gerektiğini söylüyorlar.

fındık.jpg


Fındık

Duyanların oldukça şaşırdığı bu bilgi ne yazık ki doğrudur. Fındık, diş lekesi yapan yiyecekler arasında en başlardadır. Fındığın geleneksel mürekkep yapımında kullanılıyor olması ise bunun bir göstergesidir.

limon_suyu.jpg


Limonlu/limonlu su

Özelliklede son yıllarda zayıflama amaçlı oldukça sık tüketilen limon, içerisinde bulunan asitten dolayı diş mineleri zarar görmektedir. Diş hekimleri, kişinin limonlu suyu tüketeceği zaman yanında bir öğün olmasını önermektedir. Böylece limonun aitleri diş minelerine yok denecek kadar az zarar vermektedir.

limon-010.jpg


Diş hekimleri
tarafından yapılan araştırmada kurutulmuş meyveler içerisinde olan karameliz şekerleşmenin diş yüzeyine ve minesine oldukça zararlı olduğu ve dişi sararttığını belirterek kurutulmuş meyve tüketildiği takdirde mutlaka dişlerin en geç 24 saat içerisinde fırçalanması gerektiğini söylemektedirler.

çay.jpg


Çay

Çay özelliklerde Türklerin vazgeçilmez ve gelenek haline gelmiş içeceklerinden biridir. Hatta içeceklerin şahıdır da diyebiliriz. Ancak gün içerisinde tükettiğiniz şekerli ve koyu çayın sağlığınız açısından da dişleriniz açısından da pek olumlu etkileri olduğunu söyleyemeyiz. İçilen bol çayın ardından fırçalanmayan diş de oluşan diş lekesi tıpkı kahvenin vermiş olduğu zararla eş değerdir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler