Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Temizlik yaparken doğru yöntemleri kullandığınızdan emin misiniz?

Temizlik işinin yeteri kadar verimli olmayışının sebeplerinden biri de yapmış olduğunuz yanlış temizlik yöntemleridir.

Ev temizliği birçok kadının düzenli olarak yaptığı bir işlemdir. Özellikle de her hafta düzenli olarak uygulanan temizlik işlerin konusunda belli başlı hatalar yapılmaktadır.  Belki de yıllardır yaptığınız temizlik işinin yeteri kadar verimli olmayışının sebeplerinden biri de yapmış olduğunuz yanlış temizlik yöntemleridir.

Temizlik İşi.jpg temizlikçi_ gündelikçi.jpg

Maddeler halinde inceleyeceğimiz temizlik hataları arasında hangisini yapıyorsanız artık yapmamak ve doğrusunu yapmak için bir fırsat olmuş olacak.

Temizlik Şirketi.jpg


1) Halı ve döşeme lekeleri

Halınızın üzerine dökülen çay, kahve, yemek suyu gibi zorlu ve can sıkıcı lekelere müdahale ederken oldukça dikkatli olmanız ve elinize geçen ilk ıslak bez ile lekeye müdahale etmemeniz gerekir. Sileceğiniz taze leke her ovuşturmanızda daha fazla halıya işlenecek ve dibe çökecektir. Görsel de temizlendi görüntüsü, en fazla bir gün içerisinde gün yüzüne çıkarak aslında temizlendi sandığınız lekeyi halı tüylerinin dibine ittiğinizi göreceksiniz.

temizlik firması ustamgeliyor.jpg

Halı ve döşeme üzerine dökülen zorlu lekeleri temizlemek için ilk önce yapmanız gereken dökülen sıvıyı, eski bir havlu veya kalın birkaç kat sarılı havlu kâğıt yardımı ile lekenin üzerine ovuşturmadan bastırmalısınız. Böylece zorlu leke tüm sıvısını havluya vererek halı dibine çökecek pozisyondan kurtulur daha sonra güvendiğiniz bir leke çıkartıcı madde ile lekeli böylece sıcak su dökerek silebilirsiniz. Temizlik hataları konusunda bu maddeyi düzelttikten sonra bir diğer maddeye göz atalım. Koltuk temizliği ve yıkama işleri için en iyi temizlik araçları satın alınmalıdır.

Temizlik İşi.jpg


2) Cam temizliği

Cam temizliği için en sık yapılan ve oldukça yaygın olan temizlik hataları arasında, cam silme işlemi için beklenen sıcak ve güneşli bir gün beklenmesi vardır.  Güneşli havalarda tam cam silme havası denilir fakat bu doğru bir yöntem değildir. Cam silerken ıslak bez ile silme sırasında kurulamam işlemine geçmeden samdaki ıslaklığın kuruması, camın üzerinde leke yapmasına neden olur bu da güneşli günlerde cam temizliği yapmanın çok da doğru bir yöntem olmadığını göstermektedir.

bulaşık makinesi temizliği.jpg


3) Bulaşık makinası

Bulaşık makinaları hayatımıza girdiğinden beri en sık kullanılan beyaz eşyaların arasında ilk sırada gelmektedir. Fakat çoğu zaman duyulan ‘’ bulaşık makinası temiz yıkamıyor’’ cümlesi kişilerin hatalarından kaynaklıdır. Bulaşık makinası kullanılırken dikkat edilmesi gereken ilk adım bulaşıkları üzerinde yemek artıklarının olmaması ve dikkatli akıtılmasıdır.

bulaşık makinası temizliği.jpg

Diğer bir unsur ise bulaşık tabaklarının makinaya daha dikkatli sıkışık olmayacak şekilde konumlandırılmasıdır. Fazla doldurulan makine, bulaşıkları temiz yıkamaz ve yağlı kalmasına neden olur. Yaptığınız iş sonucu istediğiniz verimi alamıyorsanız, mutlaka yanlış bir yöntem kullanıp kullanmadığınızı kontrol etmelisiniz. Böylece hem zamandan hem emekten tasarruf ederek avantajlı çıkacaksınız.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler